Theresa May e primul lider strain care se va intalni cu Trump la Casa Alba

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 22:25
7360 citiri
Theresa May e primul lider strain care se va intalni cu Trump la Casa Alba
Foto: Facebook/Theresa May

Premierul britanic, Theresa May, urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare, la Casa Alba, cu Donald Trump.

http://news.sky.com/story/theresa-may-to-meet-donald-trump-at-white-house-next-week-10737956 sustine ca vizita va avea loc probabil joi.

Potrivit surselor Sky News, vizita lui May, care urma initial sa aiba loc in februarie, a fost devansata la sugestia consilierilor apropiati ai lui Trump.

Donald Trump a confirmat ca Theresa May va sosi curand la Casa Alba.

Premierul londonez va fi, asadar, primul lider strain care se va intalni cu noul presedinte american.

Anterior, sambata, Theresa May, a declarat ca va sublinia importanta NATO si a Uniunii Europene atunci cand va avea prima intalnire cu noul presedinte american Donald Trump.

In pofida faptului ca Donald Trump a sugerat inainte de a fi investit ca NATO este invechita, May si-a declarat convingerea ca noul presedinte al SUA "recunoaste importanta si semnificatia NATO".

Amenintarile lui Trump legate de UE si NATO si cum ar trebui sa-i tina piept Angela Merkel

Germania: Trump provoaca ingrijorare in NATO

"Sunt de asemenea increzatoare ca SUA vor recunoaste importanta cooperarii pe care o avem in Europa pentru a asigura apararea colectiva si securitatea colectiva", a spus May pentru Financial Times, citat de Agerpres.

Premierul intentioneaza sa fie foarte sincera in discutiile cu Trump si vrea sa construiasca "o relatie foarte speciala" intre cele doua guverne.

May si-a mai exprimat speranta ca cele doua parti vor putea sa puna bazele unui acord bilateral inainte de iesirea oficiala a Marii Britanii din UE.

Intrebata despre potentialele dificultati in colaborarea cu Trump dat fiind faptul ca acesta a fost acuzat de o serie de afirmatii sexiste si rasiste in timpul campaniei electorale, May a precizat ca a fost "clara in legatura cu acele zone in care cred ca unele dintre comentariile pe care le-a facut sunt inacceptabile".

"El si-a cerut scuze pentru aceste comentarii", a mai declarat ea.

Donald Trump s-a instalat la Casa Alba: Nu va fie frica! Voi lupta pentru voi pana la ultima rasuflare! (Foto & Video)

Discursul lui Trump la investitura: A promis ca va stopa terorismul si va decide soarta lumii pentru "multi, multi ani" (Video)

Citește și:
Fost secretar în Ministerul Transporturilor: Grindeanu ratează un jalon PNRR şi pune în pericol întreg programul de 30 de miliarde de euro
Fost secretar în Ministerul Transporturilor: Grindeanu ratează un jalon PNRR şi pune în pericol întreg programul de 30 de miliarde de euro
Fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Horaţiu Cosma a acuzat că Sorin Grindeanu a mai ratat un jalon din PNRR care pune în pericol tot programul european în valoare de 30 de...
Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB. Ministrul cere anularea hotărârii prin care i s-a analizat teza de doctorat
Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB. Ministrul cere anularea hotărârii prin care i s-a analizat teza de doctorat
Secretarul general al PNL, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, a deschis un nou proces împotriva Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) la Tribunalul Sălaj. Bode cere anularea...