Trump a facut o gafa si ca ajutor al Mosului

Marti, 25 Decembrie 2018, ora 12:21
3577 citiri
Trump a facut o gafa si ca ajutor al Mosului

Presedintele american Donald Trump si sotia sa, Melania, s-au numarat si in acest an printre numerosii voluntari care in Ajun au raspuns apelurilor telefonice din partea mai multor copii nerabdatori, care s-au interesat despre "traseul" lui Mos Craciun - monitorizat si de aceasta data de catre NORAD, Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala, informeaza DPA.

Trump si sotia sa au preluat separat cateva apeluri telefonice langa pomul de Craciun, printre care si pe cel al unui baietel pe nume Coleman, care a fost intrebat de presedinte daca inca mai crede in "Santa".

"Pari ca te simti bine. Inca mai crezi in Mosul? Pentru ca la sapte ani nu mai e important, nu-i asa?" a spus Trump razand, fara a auzi raspunsul de la celalalt capat al firului.

Din 1955, in fiecare an, de Craciun, NORAD monitorizeaza "traseul" Mosului, alaturi de numerosi voluntari, care ii ajuta pe militari sa raspunda telefoanelor si e-mail-urilor copiilor.

Totul a inceput cu o reclama pentru lantul de magazine Sears intr-un ziar local din Colorado, care indemna copiii sa-l sune pe Mos Craciun.

Din cauza unei greseli de tipar, numarul aparut in ziar nu era al magazinului, ci facea legatura telefonica la NORAD.

Initial surprins cand un baietel l-a intrebat daca este cu adevarat Mos Craciun, ofiterul de serviciu al NORAD din acea zi, colonelul Harry Shoup, a intrat in joc. A dat instructiuni subalternilor sa furnizeze informatii despre localizarea lui Mos Craciun si a sunat la un post de radio local pentru a anunta ca pe cer a fost zarit un obiect straniu.

Monitorizarea, realizata, potrivit NORAD, cu ajutorul ''senzorilor cu infrarosu din nasul lui Rudolf'', unul dintre cei noua reni inhamati la sania lui Mos Craciun, a devenit o adevarata traditie in SUA.

Calatoria este redata in timp real pe site-ul NORAD (www.noradsanta.org) si pe contul de Twitter asociat (@NoradSanta) .

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...