Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Trump a pus in mare incurcatura Casa Alba: A fost sau nu hotararea sa de a-l demite pe seful FBI?

Vineri, 12 Mai 2017, ora 11:54
3990 citiri
Trump a pus in mare incurcatura Casa Alba: A fost sau nu hotararea sa de a-l demite pe seful FBI?
Foto: Facebook/Donald Trump

Intr-un interviu recent acordat NBC, presedintele american Donald Trump a declarat ca urma sa-l demita pe seful FBI, James Comey, indiferent de recomandarile primite. Declaratia sa contrazice afirmatiile echipei sale de la Casa Alba si o pune in mare incurcatura.

In urma spuselor presedintelui, adjunctul secretarului de presa de la Casa Alba, Sarah Sanders, a fost pus in mare dificultate in timpul unei conferinte cu jurnalistii, transmisa live, arata Daily Mail.

Asta pentru ca, initial, s-a transmis ca presedintele a luat decizia de a-l demite pe Comey la recomandarea adjunctului procurorului general, Rod Rosenstein. Trump, insa, s-a pus intr-o pozitie de superioritate in interviul acordat joi, el dand de inteles ca hotararea a fost a sa. Astfel, practic a calcat in picioare toate declaratiile facute anterior de echipa sa.

Kellyanne Conway, consilier al presedintelui Donald Trump, Sean Spicer, secretar de presa al Casei Albe, si Huckabee Sanders, care i-a tinut locul lui Spicer timp de cateva zile, toti declarasera anterior interviului acordat de Trump ca acesta a actionat la recomandarea adjunctului procurorului general, Rod Rosenstein.

Huckabee Sanders, de exemplu, afirmase ca Trump a discutat cu Rosenstein si superiorul sau, Jeff Sessions, la Casa Alba, inainte de a semna scrisoarea de demitere a sefului FBI. Mai mult, a spus ca presedintele le-a cerut opiniile oral, dupa care i-a pus sa ii raspunda si in scris.

Sanders s-a incurcat in declaratii, spunand atat ca Trump dorea demiterea lui Comey din prima zi din mandatul de presedintie, dar si ca decizia a fost luata de presedinte marti, dupa ce a primit recomandarea scrisa a lui Rosenstein.

"Voiam sa-l demit indiferent de recomandare", a spus Trump, intarind ulterior: "Indiferent de recomandare, urma sa-l demit pe Comey".

La o conferinta sustinuta la Casa Alba, Huckabee Sanders, intrebata despre declaratiile sale anterioare pe subiect, a admis ca declaratiile sale anterioare nu fusesera corecte si ca presedintele luase deja hotararea in mometul in care a vorbit cu Rosenstein. A recunoscut si ca nu l-a intrebat pe presedinte daca decizia sa era luata in momentul in care a vorbit cu Rosenstein.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Donald Trump l-a demis pe directorul FBI, James Comey

Trump spune ca va numi pe cineva "mult mai bun" la sefia FBI: Cand se linistesc lucrurile, imi vor multumi

Ce transmite Casa Alba dupa demiterea directorului FBI: E timpul sa mergem mai departe. Devine absurd

Trump, despre demiterea lui Comey de la sefia FBI: Am facut un lucru corect pentru americani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Trump demitere Comey, #scandal demitere sef FBI, #declaratii contradictorii demitere Comey, #scandal demitere Comey , #presedinte SUA