Trump acuza un plan "extrem de ilegal" de indepartare a sa de la putere

Luni, 18 Februarie 2019, ora 21:46
4811 citiri
Trump acuza un plan "extrem de ilegal" de indepartare a sa de la putere
Foto: Facebook Donald Trump

Presedintele american Donald Trump a declarat luni ca secretarul sau adjunct al justitiei si un fost sef al FBI "au aerul ca au planificat un act extrem de ilegal" discutand in 2017 despre mijloace constitutionale de a-l indeparta de la putere, relateaza AFP.

Aceste schimburi, evocate in septembrie in presa, au fost confirmate de Andrew McCabe, care a asigurat interimatul la conducerea politiei federale americane (FBI) dupa demiterea lui James Comey in mai 2017.

In acea perioada, a spus el intr-un interviu difuzat duminica, secretarul adjunct al justitiei, Rod Rosenstein, si el insusi erau "extrem de ingrijorati" pe subiectul presedintelui Trump, suspectat ca a dorit sa blocheze ancheta asupra unei posibile intelegeri secrete intre echipa sa de campanie si Moscova.

In acest context, cei doi au avut "discutii despre cel de-al 25-lea amendament" din Constitutie, care le permite vicepresedintelui si unei majoritati din cabinet sa il demita pe presedinte, daca acesta este declarat "inapt" sa isi exercite functiile, a afirmat Andrew McCabe.

Presedintele Trump a reactionat luni cu ambivalenta la aceste dezvaluiri, punand la indoiala credibilitatea lui Andrew McCabe - demis in martie 2018 de FBI pentru "lipsa de sinceritate" - si avand in acelasi timp aerul ca acorda credit afirmatiilor sale.

"Wow, atatea minciuni din partea directorului FBI interimar Andrew McCabe, intre timp dezonorat. El a fost demis pentru minciunile sale, iar povestea sa devine acum si mai problematica", a scris presedintele republican.

"El si cu Rod Rosenstein (...) au aerul ca au planificat un act extrem de ilegal si ca au fost prinsi", a adaugat el.

Cand acest caz a iesit in presa, Rod Rosenstein a negat ca ar fi dorit vreodata sa il inlature pe presedintele Trump, iar serviciile sale au spus apoi ca ar fi fost vorba de o gluma prost inteleasa.

El nu s-a exprimat in legatura cu interviul difuzat in weekend, in care Andrew McCabe a afirmat de asemenea ca Donald Trump s-a aratat uneori mai inclinat sa il creada pe presedintele rus Vladimir Putin decat propriile servicii de informatii.

Fostul sef al FBI va publica in curand o carte marturie despre aceasta perioada, intitulata 'The Threat' ('Amenintarea') .

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Trump complot demis presedinte SUA , #presedinte SUA