Trump anunta ca SUA se vor retrage foarte curand din Siria: Am cheltuit miliarde de dolari si n-am primit nimic!

Vineri, 30 Martie 2018, ora 07:28
5669 citiri
Trump anunta ca SUA se vor retrage foarte curand din Siria: Am cheltuit miliarde de dolari si n-am primit nimic!
Foto: Arhiva Pixabay

Americanii vor pleca din Siria "foarte curand", acum ca jihadistii Statului Islamic sunt pe punctul de a fi complet invinsi, a declarat joi Donald Trump.

"Vom pleca din Siria foarte curand", "cu adevarat foarte curand", a spus presedintele american, de mai multe ori, intr-un discurs rostit la Ohio, citat de AFP.

"Ne vom intoarce in tara, acasa la noi, acolo unde vrem sa fim", a insistat Trump, fara a da mai multe detalii.

"Curand vom lua inapoi 100% din califat, cum ii spun ei", a adaugat el, pe subiectul teritoriilor ocupate de Statul Islamic in Irak si in Siria in ultimii ani si de unde gruparea jihadista a fost alungata, fie de fortele irakiene, fie de regimul de la Damasc si aliatii sai rusi si iranieni, fie de coalitia internationala condusa de Statele Unite si aliatii lor arabo-kurzi.

De asemenea, Trump s-a declarat nemultumit de faptul ca Washingtonul a cheltuit miliarde de dolari pe operatiunile din Orientul Mijlociu si nu a primit nimic in schimb.

"Am cheltuit miliarde de dolari in Orientul Mijlociu si ce am primit in schimb? Nimic", a adaugat Trump.

Declaratiile presedintelui SUA par a fi in contradictie cu ceea ce spunea, la mijlocul lunii ianuarie, fostul secretar de Stat american, noteaza AFP. Intr-un discurs asupra strategiei americane in Siria, Rex Tillerson afirma ca armata americana, care a desfasurat in zona aproape 2.000 de oameni, va ramane in aceasta tara pana la infrangerea totala a Statului Islamic, dar si pentru a contracara influenta iraniana si, in cele din urma, a ajuta la plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad.

"Este crucial, pentru interesul nostru national, sa mentinem o prezenta militara si diplomatica in Siria", a declarat seful diplomatiei americane, intr-un final demis la mijlocul lunii martie de Donald Trump din cauza divergentelor pe mai multe dosare.

El chemase chiar la evitarea repetarii erorii din 2011, cand o plecare "prematura" din Irak a permis gruparii Al-Qaida sa supravietuiasca in aceasta tara si sa dea mai apoi viata gruparii Statul Islamic.

Chestionata asupra semnificatiei celor spuse de Trump, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Heather Nauert, nu a fost in masura sa precizeze intentiile americane, a spus doar ca nu este la curent cu o schimbare de politica in curs.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Trump retragere trupe SUA Siria , #presedinte SUA
Comentarii
Poza zigizagis
zigizagis
rank 3
Am cheltuit miliarde de dolari si n-am primit nimic!
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Trump a primit ordin sa degajeze Siria.