Trump avertizeaza ca va retrage SUA din pactul NAFTA daca Mexicul nu va opri fluxul de imigranti si droguri

Luni, 02 Aprilie 2018, ora 08:56
4421 citiri
Trump avertizeaza ca va retrage SUA din pactul NAFTA daca Mexicul nu va opri fluxul de imigranti si droguri
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele american Donald Trump a scris duminica, pe Twitter, ca nu mai vrea acordul DACA pentru imigrantii intrati in SUA ca minori si a avertizat ca va retrage State Unite din pactul comercial NAFTA daca Mexicul nu va opri intrarea in SUA a oamenilor si drogurilor din America Centrala.

"Trebuie sa opreasca intrarile mari de droguri si de oameni, sau voi opri eu vaca lor de muls, NAFTA. Avem nevoie de zid", a scris Trump duminica, pe Twitter, cu cateva minute inainte de sosirea sa la biserica pentru slujba de Paste, impreuna cu sotia sa, Melania.

Intr-o serie de tweet-uri, presedintele a mai sugerat ca nu mai vrea sa incheie un acord pentru asistarea imigrantilor care au intrat ilegal in tara ca minori si a reluat un apel adresat senatorilor republicani pentru a obtine o majoritate simpla de 51 de voturi, pentru ca legislatia sa fie adoptata mai usor.

"Granicerii nu isi pot face treaba cum trebuie la granita din cauza unor legi liberale (democrate) ridicole, cum ar fi Prinde si Elibereaza. Devine mai periculos. Vin caravanele. Republicanii trebuie sa recurga la optiunea nucleara pentru a aproba acum legi mai dure. Gata cu acordul DACA", a scris Trump.

Presedintele a postat tweet-ul la scurt timp dupa un reportaj la Fox News Channel, in care presedintele Consiliului National al Patrulelor la Granita, sindicat care reprezinta granicerii, a vorbit despre informatii potrivit carora o caravana de sute de persoane din America Centrala se indreapta spre Statele Unite pentru a obtine azil.

Judd a spus ca imigranti care solicita azil vor crea "paguba si haos", in timp ce Statele Unite asteapta audierile privind statutul lor de refugiati.

Potrivit prevederilor actuale, solicitantii de azil care dovedesc "o teama credibila" sa se intoarca acasa, ar putea fi eliberati in timp ce asteapta o decizie, daca nu prezinta risc de securitate sau de fuga. Cei retinuti dupa ce au traversat granita sunt uneori eliberati din cauza lipsei de paturi si a unui ordin judecatoresc care limiteaza detinerea femeilor si copiilor la 21 de zile.

Trump a continuat spunand ca cei care trec granita "incearca cu totii sa profite de DACA".

Potrivit DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), imigrantii eligibili pentru statutul protejat trebuie sa fi locuit fara intrerupere in SUA incepand din 2007 si sa fi intrat in SUA inainte de a implini 16 ani.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#SUA pact NAFTA, #SUA acord DACA, #Trump pact NAFTA, #Trump acord DACA , #presedinte SUA