Trump condamna ultimul test nuclear al Coreei de Nord: Actiunile lor continua sa fie foarte ostile si periculoase pentru SUA

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 15:16
3524 citiri
Trump condamna ultimul test nuclear al Coreei de Nord: Actiunile lor continua sa fie foarte ostile si periculoase pentru SUA
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele SUA, Donald Trump, a reactionat duminica dupa-amiaza in urma celui de-al saselea test nuclear al regimului nord-coreean, care a detonat la primele ore ale diminetii cea mai puternica bomba cu hidrogen dezvoltata pana in acest moment de catre Phenian, catalogand drept "foarte ostile si periculoase" actiunile Coreei de Nord.

"Coreea de Nord a efectuat un test nuclear major. Cuvintele si actiunile lor continua sa fie foarte ostile si periculoase pentru Statele Unite...", a scris presedintele SUA pe Twitter.

De asemenea, Trunp a explicat ca regimul nord-coreean este "necinstit" si a devenit o mare amenintare si rusine inclusiv pentru China.

In acest sens, liderul american a facut din nou trimitere la Beijing, sperand ca autoritatile de chineze vor rezolva problema reprezentata de regimul nord-coreean in locul SUA.

Regimul nord-coreean a anuntat ca a testat cu succes o noua bomba cu hidrogen, proiectata tocmai pentru a fi atasata noilor rachete balistice intercontinentale testate in ultimele luni.

In acest sens, televiziunea de stat a anuntat ca detonarea unei bombe cu hidrogen a fost ordonata de liderul Kim Jong-un si s-a dovedit un "succes complet", fiind vorba de un pas "semnificativ" in completarea programului nuclear al Coreei de Nord.

Acest anunt vine la doar cateva ore dupa ce seismologii au detectat un cutremur de suprafata cu magnitudinea de 6,3 in nord-estul peninsulei Coreene, unde exista un poligon nuclear al regimului de la Phenian.

De asemenea, presa sud-coreeana a publicat mai multe poze in care liderul de la Phenian pare ca semneaza ordinele pentru detonarea bombei cu hidrogen la Punggye-ri.

Autoritatile sud-coreene sustin ca miscarea sesmica a avut loc in districtul Kilju, unde este situat poligonul de teste nucleare Punggye-ri.

Mai multi martori din localitatea chineza Yanji, care este situata in apropierea granitei nord-coreene, au precizat ca au simtit undele seismice, ce au durat in jur de zece secunde si au fost urmate de o replica. Autoritatile chineze au detectat opt minute mai tarziu o replica de 4,6 in apropierea acelorasi coordonate din districtul Kilju.

Citeste si:

MAE condamna testul efectuat de Coreea de Nord si ii cere sa abandoneze programele nucleare

Reactii dure dupa noul test nuclear al Coreei de Nord: Se cere izolarea completa a tarii si "pedeapsa cea mai ferma"

Coreea de Nord invoca dreptul la autoaparare si anunta ca va continua testele

Riscul unui razboi nuclear cu Coreea de Nord este mai mare ca niciodata

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Trump reactie test nuclear Coreea, #Trump Coreea test nuclear, #reactii test nuclear Coreea Nord , #presedinte SUA
Comentarii