Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Trump: Daca o sa avem 100.000 - 200.000 de morti, vom fi facut o treaba foarte buna

Luni, 30 Martie 2020, ora 12:40
10421 citiri
Trump: Daca o sa avem 100.000 - 200.000 de morti, vom fi facut o treaba foarte buna
Foto: Arhiva Pixabay

Donald Trump, presedintele Statelor Unite ale Americii, a prelungit masurile referitoare la izolarea nationala timp de o luna, in contextul pandemiei de coronavirus.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa Alba, el a mai spus, intre altele, ca daca administratia pe care o conduce reuseste sa mentina numarul deceselor pana la 100.000 - 200.000 va fi facut "o treaba foarte buna", scrie The Guardian.

De asemenea, Trump si-a subminat singur pledoaria pentru unitate, atacand si abuzand verbal reporterii si jurnalistii, dar si lansand acuzatii potrivit carora angajatii din domeniul Sanatatii fura masti, insa nu a adus si dovezi pentru a sustine afirmatiile, catalogate de multi drept false.

Totodata, extinderea izolarii nationale e un soi de esec pentru Trump, care la inceputul pandemiei a irosit 6 saptamani fara sa impuna masuri si restrictii pentru cetatenii americani, arata sursa citata.

De altfel, el s-a si plans ca un tratament sau vaccin pentru coronavirus e foarte greu de obtinut.

Vezi si Trump recunoaste ca "nu e usor" sa procure masti si aparate medicale de ventilare

El a anuntat ca perioada initiala de distantare sociala de 15 zile solicitata de guvernul federal, care urma sa expire luni, va fi prelungita pana la 30 aprilie si a spus ca spera ca lucrurile vor reveni la normal pana pe 1 iunie.

Asta in conditiile in care in trecut liderul american spunea ca prin luna aprilie sigur dispare virusul, pentru ca incep sa creasca temperaturile.

Vezi si Trump a gasit solutia la coronavirus: Vine caldura si se termina epidemia

"Modelul arata ca rata maxima a mortalitatii va fi, cel mai probabil, atinsa in doua saptamani", a declarat Trump jurnalistilor.

SUA au raportat, pana acum, peste 2.400 de morti.

"Ne putem astepta ca pana la 1 iunie sa fim in drum spre recuperare", a mai precizat presedintele american.

Referitor la o cifra a mortilor, el a apreciat: "Si asa, daca am putea mentine acest numar, asa cum spuneam, pana la 100.000 - este un numar oribil, poate chiar mai putin. (...) Deci daca vom avea intre 100 [mii] si 200.000 de morti - per total, vom fi facut o treaba foarte buna".

Statele Unite au inregistrat, pana in prezent, mai multe cazuri de imbolnavire cu COVID-19 decat oricare alta tara din lume.

Astfel, SUA au devenit cel mai mare focar global de COVID-19.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza Covid-19 in Romania si in lume.

A.D.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Trump morti COVID SUA , #presedinte SUA