Trump, despre demiterea lui Comey de la sefia FBI: Am facut un lucru corect pentru americani

Vineri, 12 Mai 2017, ora 08:01
3637 citiri
Trump, despre demiterea lui Comey de la sefia FBI: Am facut un lucru corect pentru americani
Foto:Facebook/Donald Trump

Presedintele Donald Trump recunoaste ca s-a temut ca decizia sa de a-l demite pe directorul Biroul Federal de Investigatii (FBI) ar putea sa creeze confuzie printre americani si ar putea sa prelungeasca investigatia agentiei cu privire la presupusa implicare a rusilor in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Insa, presedintele si-a dus la capat decizia in ciuda acestor temeri.

"Cand am facut asta, mi-am zis atunci ca poate asta ii va nedumeri pe oameni", a precizat Donald Trump, informeaza CNN.

Miliardarul republican sustine ca a luat decizia grea de a-l demite pe directorul agentiei "pentru a face un lucru corect pentru americani".

Presedintele Trump a recunoscut inclusiv ca demiterea lui James Comey risca sa prelungeasca si, prin urmare, sa ingreuneze investigatia deschisa de FBI cu privire la presupusa implicare a rusilor in alegerile prezidentiale din SUA si la posibilele legaturi dintre asociatii campaniei republicane si agentii Kremlinului.

Insa, aceasta declaratie contrazice inclusiv comentariile venite din partea Casei Albe.

Anterior, adjuncta purtatorului de cuvant prezidential a declarat ca demiterea lui Comey ar urma chiar sa grabeasca si sa usureze investigatia FBI cu privire la implicarea rusilor in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

"Vrem ca asta sa ajunga la o concluzie, vrem sa se ajunga la o concluzie cu integritate. Si credem ca, prin demiterea directorului Comey, am facut pasi in directia corecta", a completat adjuncta Sarah Huckabee Sanders.

Donald Trump a promis ca vrea continuarea investigatiei FBI.

"Daca Rusia a lansat atacuri cibernetice, daca Rusia a facut orice in legatura cu alegerile noastre, atunci eu vreau sa stiu", a declarat liderul de la Casa Alba.

Presedintele Trump a semnat miercuri noaptea scrisoarea de demitere a directorului Comey.

Comey a fost surprins de vestea demiterii sale. Acesta se adresa agentiilor FBI din Los Angeles, atunci cand un membru al echipei sale l-a infomat printr-un bilet ca tocmai a fost eliberat din functie de catre administratia Trump. Initial, acesta a crezut ca este vorba de o farsa si a inceput sa rada in fata agentiilor FBI din Los Angeles.

Demiterea directorului FBI, inceputul sfarsitului pentru Donald Trump?

Prima reactie a Kremlinului dupa demiterea sefului FBI

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trump demis sef FBI, #investigatie FBI Rusia , #presedinte SUA