Trump face prima declaratie despre intalnirea cu Vladimir Putin

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 13:53
7162 citiri
Trump face prima declaratie despre intalnirea cu Vladimir Putin

Presedintele american Donald Trump a descris sambata intalnirea cu omologul sau rus Vladimir Putin drept "extraordinara", in prima sa declaratie dupa discutia de peste doua ore ce a avut loc vineri, relateaza Associated Press.

Trump si Putin au vorbit peste 2 ore: Armistitiu in Siria si balbaieli pe implicarea Rusiei in alegerile din SUA

Reuniunea cu Putin, prima a lui Trump fata in fata cu liderul de la Kremlin, a fost punctul central al deplasarii presedintelui american in Polonia si Germania. Insa cele doua parti au oferit explicatii diferite privind ceea ce s-a intamplat.

Secretarul de Stat Rex Tillerson a spus ca Trump si Putin au avut o discutie "robusta si indelungata" in legatura cu presupusa interferenta rusa in alegeri, dar ca liderul de la Kremlin a negat orice implicare.

Analiza intalnirii Trump-Putin: liderul rus a iesit in avantaj

Omologul sau rus Serghei Lavrov a declarat Trump a acceptat asigurarile oferite de Putin, potrivit caruia Moscova nu s-a amestecat in alegerile americane. SUA au contrazis aceasta afirmatie.

"Cred ca presedintele se concentreaza, pe buna dreptate, asupra modului in care putem trece peste ceea ce ar putea fi un dezacord de nerezolvat in aceasta etapa", a spus Tillerson, care a luat parte la reuniune alaturi de Lavrov.

Democratii au criticat declaratiile lui Tillerson, potrivit carora este gresit sa sugereze ca problema interferentei ruse in alegeri este nerezolvata. Liderul grupului democrat din Senat, Chuck Schumer, a subliniat ca este "rusinos" si o "neglijare grava a datoriei" ca SUA sa dea crezare in egala masura concluziilor comunitatii americane de informatii si spuselor lui Putin".

Oficialii americani au spus ca Rusia a incercat sa sparga sistemele electorale in 21 de state si sa influenteze alegerile in favoarea lui Trump.

Atat rusii, cat si americanii au insistat asupra faptului ca intalnirea Trump-Putin a fost "constructiva", cordiala, iar subiectele acoperite au fost ample, de la securitate informatica la Coreea de Nord.

"Cei doi lideri s-au conectat foarte repede", a spus Tillerson.

Intre Trump si Putn a fost o "alchimie pozitiva, la prima intalnire, sustine Rex Tillerson

Trump se va intoarce la Washington sambata seara, dupa summitul G20, insa va merge din nou in Europa saptamana viitoare, pentru a lua parte la Ziua Bastiliei, la Paris.

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: NEWS.RO