Trump i-a scris lui Erdogan: Nu fiti capos. Nu fiti nesabuit!

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 10:26
2998 citiri
Trump i-a scris lui Erdogan: Nu fiti capos. Nu fiti nesabuit!
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J Trump

Presedintele american Donald Trump i-a trimis o scrisoare omologului sau turc Recep Tayyip Erdogan in care il avertizeaza sa incheie un acord cu militantii kurzi din Siria pentru a evita astfel ca Washingtonul sa distruga economia Ankarei, relateaza dpa.

"Istoria va va arata intr-o lumina favorabila, daca rezolvati acest lucru intr-un mod corect si uman. Daca nu se intampla lucruri bune, veti fi vazut mereu ca personajul negativ. Nu fiti capos. Nu fiti nesabuit! Va sun mai tarziu", i-a scris Trump lui Erdogan, potrivit unei copii a scrisorii obtinute de Fox News si a carei autenticitate a fost confirmata de alte media americane.

Scrisoarea este datata 9 octombrie, ceea ce inseamna ca a fost trimisa Ankarei dupa ce Trump a dat unda verde operatiunii turce in Siria, prin decizia de a retrage trupele americane, anuntata doua zile mai devreme, noteaza dpa.

Liderul de la Casa Alba a atasat la scrisoarea catre Erdogan o scrisoare din partea unui lider kurd, in care acesta isi exprima dorinta de a ajunge la un compromis cu Turcia.

"Nu vreti sa fiti responsabil pentru macelarirea a mii de oameni, iar eu nu vreau sa fiu responsabil pentru distrugerea economiei turce - si asa voi face", a mai adaugat Trump, indemnandu-l totodata pe omologul sau turc: "Hai sa gasim un acord bun".

Dezvaluirea scrisorii survine dupa ce miercuri presedintele turc s-a plans ca nu mai reuseste sa urmareasca mesajele scrise in reteaua Twitter de omologul sau american privind pozitia Statelor Unite fata de conflictul din Siria.

"Cand ne uitam la declaratiile publicate de domnul Trump pe Twitter, am ajuns in situatia de a nu mai putea urmari aceste tweet-uri", a declarat Erdogan ziaristilor care il insoteau la bordul aeronavei prezidentiale, la intoarcerea dintr-o vizita in Azerbaidjan. "Nu mai tinem pasul", a repetat Erdogan, citat de ziarul turc Hurriyet.

El le-a mai dezvaluit jurnalistilor ca, saptamana aceasta, intr-o convorbire telefonica, i-a dat lui Trump sfaturi privind relatia cu presa. "I-am spus: 'uneori va infuriati foarte tare pe mass-media. Sunteti sub influenta lor. Nu le dati atentie, sunteti un lider puternic. Asa ceva nu le sta bine liderilor puternici'", a sustinut presedintele turc.

Vezi si: Trump ameninta cu "sanctiuni devastatoare" daca negocierile cu Turcia nu au succes

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Trump scrisoare Erdogan Siria , #presedinte SUA