Trump isi apara cele mai controversate afirmatii: Tind sa am dreptate. Nu ma descurc prea rau, pentru ca eu sunt presedinte si tu nu

Vineri, 24 Martie 2017, ora 09:59
5636 citiri
Trump isi apara cele mai controversate afirmatii: Tind sa am dreptate. Nu ma descurc prea rau, pentru ca eu sunt presedinte si tu nu

Presedintele american, Donald Trump, a aparat unele dintre cele mai controversate afirmatii din proaspata sa cariera politica, printre care acuzatiile ca Barack Obama i-ar fi interceptat comunicatiile, spunand ca tinde "sa aiba dreptate".

"Sunt o persoana care se bazeaza foarte mult pe instinct, dar instinctul meu se dovedeste corect. Dar, intre timp, cred ca nu ma descurc prea rau, pentru ca eu sunt presedinte si tu nu", i-a spus el intr-un interviu sefului redactiei din Washington a revistei Time, Michael Scherer.

CNN noteaza ca, in interviul concentrat pe informatii false, Trump a oferit unele noi. Interviul intitulat "A murit adevarul?", a acoperit subiecte care variaza de la acuzatiile privind interceptarile telefonice pana la teoria conspiratiei din campanie in care tatal senatorului Ted Cruz a fost legat, in mod fals, de asasinarea lui JFK.

Trump sustine acuzatiile care il vizeaza pe Barack Obama privind interceptarea comunicatiilor

Trump a reiterat acuzatiile ca fostul presedinte Barack Obama i-a interceptat discutiile telefonice de la Trump Tower inainte de investirea in fuctie - o afirmatie respinsa clar de directorul FBI James Comey in audierea din Comisia pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor, saptamana aceasta.

"Cand am spus interceptare, a fost intre ghilimele. Pentru ca o interceptare, stiti, in ziua de astazi este diferita de interceptarea telefoanelor. Este numai o descriere buna. Dar interceptare a fost intre ghilimele, pentru ca vorbesc despre supraveghere", a explicat liderul de la Casa Alba.

Trump a amintit de o conferinta de presa de miercuri a lui Devin Nunes, presedintele Comisiei pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor, in care congresmanul a dezvaluit, fara a se consulta inainte cu niciunul dintre colegii sai din comisie, ca este posibil ca unele comunicatii ale lui Trump si asociatilor sai sa fi fost incluse "incidental", dupa alegeri, in interceptari facute de agentiile de informatii care monitorizau tinte straine.

Insa presedintele a ignorat distinctia dintre acuzatiile sale vizandu-l pe Obama si inteceptarile complet legal sugerate de Nunes.

"Tocmai am auzit, in urma cu putin timp, ca Devin Nunes a avut o conferinta de presa - ati auzit asta? - in care au avut multe informatii privind interceptarea. Ati auzit asta?", a spus Trump.

Citeste si Popularitatea lui Trump e in cadere libera. A ajuns la un nou minim

"Presedintele Comisiei de Informatii a Camerei (Reprezentantilor - n.red.), Devin Nunes, le-a spus reporterilor, wow. Nunes a spus, deci inseamna ca am dreptate. Nunes a spus ca supravegherea pare sa fi fost (...) o colectare incidentala, care nu pare sa fi avut legaturi cu Rusia", a adaugat presedintele.

Trump si agentia de spionaj britanica GCHQ

Trump a aparat si ipoteza controversata a administratiei sale ca agentia de spionaj britanica GCHQ i-a monitorizat campania la cererea administratiei Obama - o acuzatie pe care agentia a respins-o vehement si care a generat la un incident diplomatic pe care consilierul pentru securitate nationala H.R. Mcmaster a fost nevoit sa il dezamorseze.

Trump a parut sa admita, in interviu, ca informatia este posibil sa fi fost gresita, dar nu considera ca are vreo vina pentru ca a repetat-o.

"Am citat judecatorul zilele trecute, judecatorul Napolitano", a spus Trump, referindu-se la colaboratorul Fox News Andrew Napolitano, care a transmis primul informatia, citand surse sub acoperirea anonimatului. Pe baza afirmatiilor lui Napolitano si-a bazat Casa Alba ipoteza.

"Am un mare respect pentru judecatorul Napolitano si el a spus ca trei surse i-au spus lucruri care ar confirma ca am dreptate. Nu stiu unde a mers de atunci. Dar citez oameni foarte respectati de la posturi de televiziune foarte respectate", a insistat Trump.

Trump: Tind sa am dreptate

In fata unei liste de informatii false transmise presei, Trump a respins cu nonsalanta criticile: "Ce sa va spun? Tind sa am dreptate. Sunt o persoana care se bazeaza pe instinct, se intampla sa fiu o persoana care stie cum functioneaza viata".

In ceea ce priveste dovezi, Trump a amintit ca el a prezis rezultatul votului pentru Brexit, desi multi spuneau ca Marea Britanie va ramane in UE.

"Brexit, am prezis Brexit, tineti minte acest lucru, in ziua de dinainte de eveniment. Am spus, 'Nu, Brexit va avea loc' si toata lumea a ras, iar Brexit s-a intamplat. Multe, multe lucruri. Se dovedesc a fi corecte", a afirmat el.

Citeste si:
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare în care se va discuta în primul rând despre preţurile la energie....
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Prezența arhiepiscopului Tomisului la ceremoniile de Ziua Marinei poate valida mitul permanentei oscilații a României între Est și Vest. „Nu ne vom opri aici”, a spus președintele...
Comentarii
Harapalb
rank 3
Nu e nici o controversa. Dovezile sunt peste tot, numai ca nu sunt