Trump le-a cerut militarilor americani sa impuste migrantii care dau cu pietre in ei

Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 08:38
4567 citiri
Trump le-a cerut militarilor americani sa impuste migrantii care dau cu pietre in ei
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Armata americana ar putea sa fie nevoita sa deschida focul asupra migrantilor care incearca sa intre ilegal in Statele Unite, daca acestia arunca cu pietre in militari, a spus Donald Trump intr-o declaratie consacrata imigratiei.

In contextul in care mai multe "caravane" de migranti din America Centrala se afla, in prezent, in drum catre Statele Unite, locatarul Casei Albe a amintit ca unii au aruncat cu pietre "in mod perfid si violent" in fortele de ordine mexicane, la momentul traversarii frontierei intre Guatemala si Mexic, relateaza AFP.

Daca "ei vor sa arunce cu pietre in armata noastra, armata noastra va replica", a declarat joi Trump la Casa Alba. El a anuntat miercuri ca pana la 15.000 de militari ar putea sa fie desfasurati la frontiera cu Mexicul.

"Eu le-am spus (militarilor) sa considere asta (o piatra) drept o pusca. Daca ei (migrantii) arunca cu pietre, asa cum au facut-o catre politia si armata mexicane, eu spun considerati asta o pusca", a precizat el joi.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al Pentagonului a declarat ca nu vrea sa comenteze pe tema unor "situatii ipotetice".

"Trupele noastre sunt (alcatuite din) profesionisti antrenati care dispun mereu de dreptul fundamental la legitiama aparare", a spus el, tinand sa aminteasca faptul ca armata este prezenta in "sustinerea" granicerilor, insarcinati sa aplice legea.

Cu doar cateva zile inaintea alegerilor de la 6 noiembrie, Donald Trump isi multiplica anunturile susceptibile sa mobilizeze alegatorii, mai ales pe tema imigratiei.

"Aceasta este o invazie", a subliniat el joi, anuntand ca urmeaza sa semneze, saptamana viitoare, un decret cu privire la acest subiect, fara sa faca alte precizari.

El a declarat ca Statele Unite nu vor mai accepta cereri de azil din partea unei persoane care nu a trecut printr-un post de frontiera oficial.

Migrantii arestati la frontiera vor fi plasati in tabere de corturi sau alte instalatii pana cand vor fi expulzati sau li se aproba cererea, a adaugat el.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Trump militari impuscat migranti, #Trump impuscat migranti pietre , #presedinte SUA