Trump nu va cere anchetarea lui Hillary Clinton, asa cum o amenintase in campanie

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 19:42
3147 citiri
Trump nu va cere anchetarea lui Hillary Clinton, asa cum o amenintase in campanie
Foto: Twitter/Donald Trump

Donald Trump pare sa se delimiteze din ce in ce mai mult de anunturile facute in timpul campaniei prezidentiale. Unul dintre cei mai apropiati consilieri de-ai sai a declarat, marti, ca administratia Trump nu va cere anchetarea lui Hillary Clinton in scandalul mailurilor private.

"Cred ca atunci cand presedintele ales (...) va spune chiar inainte de a fi investit ca nu doreste anchetarea acestor acuzatii, acest lucru lanseaza un mesaj foarte puternic", a declarat marti Kellyanne Conway, un apropiat consilier al presedintelui ales, conform The Indepedent.

Aceasta a mai spus ca fosta rivala a lui Trump "inca trebuie sa se confrunte cu faptul ca majoritatea americanilor nu o considera sincera si de incredere". A completat ca Trump va face tot ce ii sta in putinta sa o ajute sa se "vindece".

Vorbind despre Trump, Conway a mai afirmat ca "Cred ca se gandeste la multe alte lucruri acum, ca se pregateste sa devina presedintele SUA, iar lucrurile care suna a campanie nu se mai regasesc printre ele".

In campana prezidentiala, Trump o amenintase pe Clinton, in timpul unei dezbateri din octombrie, ca daca va fi deveni presedinte, va cere numirea unui procuror special care sa ancheteze dosarul serverului privat folosit de fostul secretar de stat pentru mailuri.

De altfel, unul dintre sloganurile de campanie a lui Trump a fost "lock her up!" (Trimiteti-o la inchisoare!).

Cu cateva zile inainte ca americanii sa mearga la vot, Trump a criticat dur FBI si l-a acuzat de lipsa de corectitudine, dupa ce directorul Politiei Federale a declarat ca, in urma examinarii noilor e-mailuri ale lui Clinton, Biroul nu recomanda declansarea unei urmariri penale.

Intr-o aparitie televizata de dupa ce a fost ales presedinte, Trump a fost intrebat daca si-a schimbat planurile legat de anchetarea lui Clinton. A raspuns atunci ca "Ma voi gandi la asta".

A completat cu aceasta ocazie ca sotii Clinton "au facut cateva lucruri rele", dar ca, in final, sunt "oameni buni". "Nu vreau sa le fac rau. Sunt oameni buni, foarte buni", a spus el in interviul pentru CBS.

#Trump renunta ancheta Clinton, #Trump ancheta emailuri Clinton, #Trump promisiuni campanie , #presedinte SUA
Comentarii