Trump pregateste masuri dure pentru toti strainii care viziteaza SUA: Vor trebui sa dea acces la telefoanele mobile si parolele pe retele

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 08:11
10914 citiri
Trump pregateste masuri dure pentru toti strainii care viziteaza SUA: Vor trebui sa dea acces la telefoanele mobile si parolele pe retele
Foto: Homeland Security

Strainii care merg in vizita in SUA ar putea fi obligati sa le ofere agentilor de frontiera acces la telefoane, la conturi pe site-uri de socializare si sa fie intrebati despre ideologiile in care cred, masurile aplicandu-li-se inclusiv cetatenilor britanici si germani.

Presedintele Donald Trump a promis de mult timp consolidarea masurilor de securitate. Administratia de la Washington a adoptat interdictii temporare vizand cetatenii unor state din Orientul Mijlociu si din Africa, dar implementarea masurilor a fost blocata de instante judiciare federale.

Insa Administratia Donald Trump pregateste revizuirea intregului sistem de control la frontiere. In cadrul masurilor, strainii care vor vrea sa ajunga pe teritoriul american ar putea fi obligati sa le ofere politistilor de frontiera acces la telefoanele mobile, parolele la site-uri de socializare si date despre activele detinute, informeaza Wall Street Journal.

Masurile li s-ar putea aplica inclusiv cetatenilor din cele 38 de tari care nu au nevoie de vize pentru a calatori in Statele Unite. Printre acestea se numara aliati apropiati ai SUA precum Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia si Australia.

"Obiectivul este sa ne dam seama cu cine comunica o persoana", a explicat un oficial din cadrul Departamentului american pentru Securitatea Interna.

"Am putea intreba, spre exemplu: ce site-uri accesati si daca puteti sa ne oferiti parolele site-urilor de socializare?. Daca nu ofera aceste informatii, atunci o persoana nu va putea intra in Statele Unite", afirma in februarie, in Congres, John Kelly, secretarul american pentru Securitatea Interna.

#Trump controale straini telefon Facebook , #presedinte SUA