Trump promite o pedeapsa severa, daca jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis de sauditi: Vom fi foarte suparati

Sambata, 13 Octombrie 2018, ora 22:11
6304 citiri
Trump promite o pedeapsa severa, daca jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis de sauditi: Vom fi foarte suparati

Presedintele Donald Trump a promis, in cadrul unui interviu pentru emisiunea "60 Minutes", ca Statele Unite vor afla ce s-a intamplat cu jurnalistul saudit Jamal Khashoggi si ca va exista "o pedeapsa severa" daca se va descoperi ca aceasta a fost ucis.

Trump spune, in interviu, ca disparitia lui Jamal Khashoggi este urmarit "cu mare, mare atentie" si ca administratia sa va fi "foarte mahnita si suparata" daca va afla ca guvernul din Arabia Saudita a ordonat uciderea acestuia.

"In acest moment, ei neaga si o fac vehement. Ar fi putut sa fie ei? Da", a declarat Trump.

Jamal Khashoggi, jurnalistul saudit Washington Post, a disparut fara urma dupa ce a intrat pe 2 octombrie in consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obtine documente de care avea nevoie in vederea casatoriei cu logodnica sa.

Publicatia turca Sabah a scris, sambata, ca Turcia detine inregistrari cu momentele in care Jamal Khashoggi este torturat si ucis.

"Momentele in care Khashoggi a fost interogat, torturat si ucis au fost inregistrate in memoria ceasului Apple", scrie ziarul, adaugand ca ceasul s-a sincronizat cu iPhone-ul acestuia, pe care logodnica jurnalistului il avea in afara consulatului.

Doi oficiali turci au declarat anterior pentru Reuters ca Khashoggi avea la mana un ceas Apple de culoare neagra in momentul in care a intrat in consulat, care era conectat cu un telefon pe care acesta l-a lasat in apropierea cladirii din Instanbul.

Sabah, care citeaza "surse credibile din cadrul serviciilor de inteligenta", sustine ca este posibil ca Jamal Khashoggi sa fi activat functia de inregistrare de pe telefon inainte de a intra in consulat.

Sursa citata transmite, de asemenea, ca agentii sauditi trimisi sa-l ucida pe jurnalist si-au dat seama ca dispozitivul inregistreaza si s-au folosit de amprenta digitala a acestuia pentru a-l debloca si pentru a sterge unele inregistrari. Insa, nu au fost sterse toate inregistrarile, astfel ca unele dintre acestea au ajuns in posesia anchetatorilor turci.

Vineri, Arabia Saudita a negat acuzatiile privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi in cladirea Consulatului din Istanbul, prin vocea ministrului de Interne.

Ministrul sustine ca acuzatiile privind uciderea lui Khashoggi sunt "minciuni" care vizeaza Guvernul saudit.

O delegatie din Arabia Saudita a ajuns, vineri, in Turcia ca parte a investigatiei comune privind disparitia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, conform a doua surse din Turcia.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...