Trump sacrifica mediul ca sa protejeze firmele si elimina legislatia promovata de Obama

Miercuri, 22 August 2018, ora 09:16
2437 citiri
Trump sacrifica mediul ca sa protejeze firmele si elimina legislatia promovata de Obama
Foto: Arhiva Pixabay

Administratia presedintelui Donald Trump a prezentat, marti, o propunere care lasa statelor din componenta SUA decizia privind limitarea emisiilor de dioxid de carbon si inlocuieste legislatia privind mediul promovata de fostul presedinte Barack Obama,.

Obiectivul noilor norme sustinute de Casa Alba este reducerea costurilor energetice suportate de companii, ca urmare a Planului pentru Energie Curata implementat de administratia Obama si al carui obiectiv era diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera, transmite agentia EFE.

Noua reglementare, denumita Planul pentru Energie Curata Accesibila, prevede reducerea cu circa 400 de milioane de dolari pe an a costurilor pe care industria trebuie sa le suporte in urma aplicarii normelor adoptate de fosta administratie.

Aceste noi norme vor intra in vigoare in urma semnarii decretului de catre presedintele Donald Trump, dar, la fel cum s-a intamplat si cu cele promovate de Obama, ele risca sa fie blocate de Curtea Suprema, daca va fi formulata o plangere pertinenta.

Seful Agentiei de Protectie a Mediului din SUA, Andrew Wheeler, a apreciat ca noua reglementare va permite consumatorilor sa economiseasca bani si lucratorilor sa-si pastreze locurile de munca, fiind in acelasi timp protejat mediul inconjurator.

Presedintele Trump a retras in iunie anul trecut SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice si a anuntat apoi in octombrie intentia sa de a revizui legislatia corespunzatoare, declaratie care a alertat congresmeni si miscari sociale care au considerat ca un asemenea demers poate avea un impact negativ considerabil asupra mediului.

Totusi, Agentia de Protectie a Mediului din SUA sustine ca, prin aplicarea noii reglementari, emisiile de CO2 vor fi reduse pana in anul 2030 cu aproximativ 1,5%, datorita eficientizarii productiei industriale.

Conform acestei reglementari, fiecare stat din componenta SUA va avea la dispozitie trei ani pentru a stabili propriile standarde privind emisiile de dioxid de carbon, care apoi trebuie aprobate in termen de un an de catre Agentia de Protectie a Mediului, iar in lipsa acestei aprobari guvernul federal va putea impune propria sa decizie.

Citeste si

Eveniment Quarterly Report

Ministrul Finanțelor susține că Pilonul II de pensii nu va fi naționalizat: ”Facem în jurul lui un capăt de ţară”
Ministrul Finanțelor susține că Pilonul II de pensii nu va fi naționalizat: ”Facem în jurul lui un capăt de ţară”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat, referitor la amendamentul la legea privind măsurile fiscale care prevedea o naţionalizare a Pilonului II de pensii, că este vorba despre „un...
Guvernul federal al SUA riscă să își suspende activitatea din lipsă de finanțare. Care ar fi consecințele
Guvernul federal al SUA riscă să își suspende activitatea din lipsă de finanțare. Care ar fi consecințele
Guvernul federal al Statelor Unite se confruntă cu o situație extrem de delicată, fiind în iminența de a-și suspenda activitatea din lipsă de finanțare. Pe fondul unei dispute în cadrul...
#Trump mediu legislatie Obama , #presedinte SUA