Trump se dezlantuie dupa noile dezvaluiri despre legaturile sale cu Rusia: Sobolanii incearca sa imi joace o festa!

Sambata, 12 Ianuarie 2019, ora 20:16
7830 citiri
Trump se dezlantuie dupa noile dezvaluiri despre legaturile sale cu Rusia: Sobolanii incearca sa imi joace o festa!
Foto: Facebook / Donald Trump

Un "mincinos", un "adevarat gunoi", un "copoi veros": Donald Trump l-a atacat violent sambata pe fostul director al FBI James Comey dupa noi dezvaluiri aparute in New York Times despre deschiderea in 2017 a unei anchete a politiei federale pentru a stabili daca el lucra in favoarea Rusiei, potrivit AFP.

"Wow, tocmai aflu in deficitarul New York Times ca fostii conducatori corupti ai FBI, aproape toti concediati sau fortati sa paraseasca agentia din motive foarte rele, au deschis ancheta asupra mea, fara niciun motiv si nicio proba, cand l-am dat afara pe acest mincinos de James Comey, un adevarat gunoi", a lansat pe Twitter in cursul diminetii presedintele SUA.

Potrivit New York Times, ancheta politiei federale americane a fuzionat rapid cu cea deschisa de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor de complicitate intre Moscova si echipa de campanie a candidatului republican la alegerile prezidentiale din 2016.

FBI si-a deschis investigatia, care continea o parte de contraspionaj si o parte penala, ca urmare a destituirii directorului sau James Comey de catre Donald Trump in mai 2017, informeaza cotidianul newyorkez, citand surse anonime.

Partea de contraspionaj urma sa stabileasca daca miliardarul lucrase constient sau involuntar pentru Moscova, iar partea penala viza concedierea lui James Comey, scrie publicatia, potrivit careia nu se stie daca investigatiile sub aspectul contraspionajului continua in prezent.

Tot potrivit New York Times, FBI a avut suspiciuni asupra eventualelor legaturi ale lui Trump cu Rusia in timpul campaniei prezidentiale din 2016. Dar el nu a deschis ancheta pana cand presedintele nu l-a destituit pe Comey, care refuzase sa-i jure credinta si sa puna capat primelor investigatii asupra unei eventuale complicitati cu Rusia.

"FBI era in plina harababura din cauza proastei sale administrari sub conducerea lui Comey", a comentat sambata Donald Trump pe Twitter.

"Concedierea lui Comey de catre mine a fost o zi mare pentru America. Era un copoi veros", a adaugat el, evocand intr-un alt tweet "sobolanii care au incercat sa-i joace o festa".

"Este absurd. James Comey a fost concediat pentru ca era un om de nimic si discreditat, iar adjunctul sau la vremea respectiva Andrew McCabe - un mincinos dovedit, concediat de FBI", a intarit purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders.

Donald Trump, care neaga categoric orice complicitate cu Rusia, critica cu regularitate ancheta condusa de Robert Mueller - un fost director al FBI - pe care o considera drept o "vanatoare de vrajitoare" si a manipulare urmarind sa-i discrediteze presedintia.

Ancheta rusa a dus la multiple inculpari si la condamnarea unor apropiati ai presedintelui.

Fostul sau avocat Michael Cohen a fost condamnat la trei ani de inchisoare, in special pentru incalcarea legislatiei privind finantarea campaniilor electorale.

Paul Manafort, care a fost un timp director al echipei de campanie a lui Trump, a fost gasit vinovat de malversatiuni financiare legate de activitatile sale in Ucraina, anterioare alegerilor prezidentiale din 2016.

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate nationala al presedintelui, a pledat vinovat ca i-a mintit pe anchetatori cu privire la legaturile sale cu responsabili rusi.

Citește și:
Cum se delimitează UDMR de cearta dintre PSD și PNL pe ministere. Partidul nu vrea să cedeze niciun portofoliu
Cum se delimitează UDMR de cearta dintre PSD și PNL pe ministere. Partidul nu vrea să cedeze niciun portofoliu
Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR a declarat joi, 2 februarie, la RFI că formaţiunea sa nu este parte în rocada din luna mai, între PNL şi PSD şi nu există nu există niciun motiv...
Rusofilul cu care Mihai Chirica a înfrățit Iașiul. Primarul moldovean nu vorbește limba română și a fost nevoie de un translator. „Momente emoționante” VIDEO
Rusofilul cu care Mihai Chirica a înfrățit Iașiul. Primarul moldovean nu vorbește limba română și a fost nevoie de un translator. „Momente emoționante” VIDEO
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, s-a întâlnit la mijlocul lunii ianuarie cu Nicolai Grigorișin, omologul său de la Bălți, Republica Moldova, un rusofil convins, fost membru al...