Trump se intalneste cu May si regina Elizabeta, dar nu la Londra, unde-l asteapta proteste

Vineri, 06 Iulie 2018, ora 22:06
3812 citiri
Trump se intalneste cu May si regina Elizabeta, dar nu la Londra, unde-l asteapta proteste
Foto: Arhiva Facebook/Casa Alba

Presedintele american Donald Trump se va intalni cu premierul brtanic Theresa May si regina Elizabeta a II-a in cursul vizitei sale oficiale, saptamana viitoare, in Regattul Unit, a anuntat vineri Downing Street, insa el va evita Londra, unde-l asteapta manifestatii.

"Vizita domnului Trump este un moment important pentru a ne sublinia relatia stransa", a declarat o purtatoare de cuvant al lui May intr-o conferinta de presa obisnuita.

El va sosi joi, de la summitul NATO, la Bruxelles, si va lua parte la o cina - in tinuta de seara - la Palatul Blenheim, o impozanta resedinta la tara, in apropiere de Oxford, unde s-a nascut Winston Churchill.

Dineul, la care va fi prezenta si Melania Trump, sotia sa, va fi precedat de o ceremonie militara.

Intre invitati figureaza numerosi reprezentanti din mediul economic, a precizat purtatoarea de cuvant, in contextul in care Londra spera sa semneze un acord comercial cu Statele Unite dupa Brexit.

"Premierul a spus mereu ca doreste sa incheie un acord comercial ambitios cu Statele Unite. Comertul va fi pe agenda", a spus ea.

Trump "a fost foarte clar, el vrea sa incheie un acord bilateral (...) . El o va face repede, pentru ca este o prioritate majora pentru el", a declarat, la randul sau, ambasadorul Statelor Unite in Regatul Unit Woody Johnson intr-un briefing de presa.

"Este o vizita foarte importanta a presedintelui. Regatul Unit este un aliat indispensabil al Statelor Unite", atat in domeniul securitatii, cat si economic, a adaugat Johnson.

Cuplul prezidential va petrece noaptea de joi spre vineri la Winfield House, resedinta ambasadorului, situata in Regent's Park, la Londra.

Aceasta va fi de altfel singura incursiune a locatarului Casei Albe in capitala britanica, unde o manifestatie urmeaza sa adune mii de persoane vineri dupa-amiaza, in semn de denuntare a politicii sale cu privire la imigratie si a declaratiilor sale "rasiste" si "sexiste".

Vineri dimineata, Trump va vizita o instalatie militara, in compania lui May, dupa care vor purta discutii bilaterale la Chequers, resedinta de la tara a premierilor britanici, situata la 70 de kilometri nord-vest de Londra.

Intrebata daca Chequers a fost aleasa cu scopul de a evita manifestatiile de la Londra, purtatoarea de cuvant a raspuns ca nu si a subliniat ca locul permite "intalniri mai informale".

Johnson a spus ca "presedintele nu evita nimic. El incearca sa faca o vizita cat mai eficienta posibil in 24 de ore", adaugand ca Trump "apreciaza libertatea de exprimare".

Discutia cu May va fi urmata de o conferinta de presa, dupa care Trump si sotia sa se vor duce la Castelul Windsor, unde vor fi primiti de regina Elizabeta a II-a.

Ei vor pleca dupa aceea in Scotia, unde Trump detine doua terenuri de golf si unde isi vor petrece weekendul.

Duminica, Trump se duce la Helsinki, unde se intalneste, luni, cu presedintele rus Vladimir Putin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Trump vizita Marea Britanie, #Trump proteste Londra imigratie, #Trump intalnire regina , #presedinte SUA