Trump spune ca a castigat si votul popular, dar a fost furat la alegeri: Milioane de voturi au fost ilegale

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 09:36
5812 citiri
Trump spune ca a castigat si votul popular, dar a fost furat la alegeri: Milioane de voturi au fost ilegale
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat duminica faptul ca a castigat nu doar votul electoral, ci si cel popular impotriva rivalei sale democrate Hillary Clinton si a evocat "milioane de voturi ilegale".

"In afara de o victorie zdrobitoare in Colegiul Electoral, am castigat votul popular, daca deduceti milioanele de oameni care au votat ilegal", a acuzat pe Twitter viitorul presedinte al Statelor Unite, care se va instala pe 20 ianuarie la Casa Alba.

Donald Trump a invins-o in alegerile prezidentiale cu 290 de electori la 232 pe Clinton, dintr-un total de 538 de electori in cele 50 de state americane si in capitala Washington. Cei 16 electori din Michigan care ar urma sa-i revina lui Trump, nu au fost atribuiti inca in mod oficial.

In schimb, in ceea ce priveste sufragiul popular, democrata Clinton a primit cu doua milioane de voturi mai mult decat republicanul Trump.

Fosta candidata ecologista la Casa Alba Jill Stein a decis sa ceara renumararea voturilor in statele Wisconsin, Pennsylvania si Michigan. Acestea sunt state-cheie care au facut diferenta in favoarea lui Trump.

Tabara lui Clinton a anuntat ca va participa la renumarare in Wisconsin, iar duminica, Trump si consilierii sai au reprosat aprins echipei democrate faptul ca vrea sa participe la renumarare.

Pe Twitter, miliardarul i-a amintit rivalei sale infrante declaratiile prin care ea l-a indemnat, pe cand era candidata, sa respecte rezultatul in cazul in care ea ar fi invins.

"Atat de mult timp si atatia bani vor fi cheltuiti - pentru acelasi rezultat!", a scris omul de afaceri.

"Poporul s-a exprimat, iar aceste alegeri s-au incheiat", a mai sustinut Trumo sambata, catalogand drept "ridicola" initiativa ecologistei Jill Stein, care a colecta cateva milioane de dolari cu scopul de a-si finanta solicitarea.

In cele trei state disputate, presedintele-ales a obtinut victorii cu 100.000 de voturi in plus - aproximativ 20.000 in Wisconsin, 70.000 in Pennsylvania si 10.000 in Michigan.

#Donald Trump vot popular, #Trump castigat vot popular, #Trump voturi ilegale, #Trump renumarare voturi , #presedinte SUA