Articol citit de 12848 ori
Primul raport din primul cincinal al SUA
Exact ca in stilul raportarilor din Romania Socialista si din epoca de dupa 1989 in Romania aceste rapoarte au menirea de linisti opinia publica americana.
Si tot dupa modelul de dupa 1989 mita pe care o accepta acum alegatorii americani de la Trump va avea repercursiuni grave pentru zeci de ani de acum incolo, la fel cum s-a intamplat in Romania, cand Ion Iliescu a creat un popor de asistati social, fapt care are si acum, dupa 28 de ani, consecinte sociale tragice: cei care sunt activi in societate trebuie sa sustina un aparat birocratic masiv si o armata de pensionari, toti alimentati de bugetul de stat.
Nu e de mirare de aceea ca la vot socialistii au mereu castig de cauza. Asa va fi si in America daca nu se scapa rapid de trump cel ajutat de rusi si daca americanii nu se trezesc.
Socialismul va disparea!
singurul lucru
pe care nu l-a remarcat domnul mioc
este ca pesedistii sunt pro trump si pro putin.
sunteti practic de aceeasi parte a baricadei
articol scris din prisma
vederilor wall street! observ ca nu se face nici o referire la omul de rind care duce greul si care a beneficiat cel mai putin de aceasta "reforma financiara"; ba din contra, cei cu venituri mici vor plati mai mult in taxe! asta ca sa aiba drumpf din ce sa plateasca bonusuri grase milionarilor si celor care l-au finantat in campanie!
plus ca atunci cind erau in opozitie, republicanii tipau ca din gura de sarpe despre "iresponsabilitatea" financiara a democratilor! dar cu aceasta "tax reform", republicanii adauga dintr-un foc 1500 de miliarde la datoria externa a americii! dar acum nu mai conteaza pentru ca sint ei la conducere! curios! clinton cind si-a terminat mandatul a lasat visteria pe plus! obama a redus si el din datorie; dar toate reformele fiscale republicane incepind de la reagan si pina la bush junior au adaugat datorii enorme la buget; si-a trebuit de fiecare data sa vina un democrat sa faca ordine,asta bineinteles cu consecinta pierderii de popularitate si pierderea alegerilor urmatoare; ca un exemplu, senatorul republican bob corker a spus initial ca nu voteaza legea pentru ca adauga datorie la buget; a trebuit sa fie introdus un amendament care sa-l convinga sa voteze; curios ca acel amendament punea 1.2 milioane in buzunarul lui ca real estate developer; ca si lui drumpf dealtfel! "forgoten men of america", nu-i asa?mi-e scirba de demagogia republicana! pentru cei ce nu stiu, exista o asemanare izbitoare intre masa alegatorilor republicani si cei psd-isti din romania: cei de la tara si cei mai putin educati; in america, chiar si in statele profund republicane, orasele mari unde populatia e mai infromata si mai educata sint democrate
Cam stereotipa abordarea!
Cu toate incercările de a-l extinde și la fenomenul social, textul abordează viața in State exclusiv dpdv economico-financiar. Pentru că nici măcar n-am vizitat SUA in ultimii trei ani, mi-e imposibil să apreciez binefacerile guvernării Trump. Corespondez insă regulat cu foștii colegi care s-au stabilit peste ocean și, cu o singură excepție, ceilalți nu sunt prea incantați. Dar poate incă e prea devreme pentru a desprinde concluzii, iar dacă Americii ii este bine așa, nu văd niciun motiv ca pentru restul occidentalilor să fie ăsta un motiv de ingrijorare. Dimpotrivă!
Nu ințeleg insă relevanța in context a următoarei afirmații:
"Da, stiu, (pseudo) liberalii din Romania, care citesc New York Times cu sfintenie, isi vor pune mainile la ochi si vor refuza sa citeasca un articol scris de catre un antreprenor alb, crestin, sustinator al familiei traditionale si suporter declarat al lui Donald Trump."
Sunt "alb, creștin, tradiționalist și trumpist" valori liberale?! Parcă mult prea restrictiv, cu un mesaj subliminal disprețuitor la adresa celor ce nu impărtășesc intocmai viziunile autorului.
Nu citesc (cu sfințenie) NYT, dar albă sunt și eu, deși n-am avut și nici nu văd niciun merit in asta, sunt catolică și mă mandresc cand pot ajuta pe alții, apreciez in mod deosebit relațiile familiale intre femeie și bărbat, fără insă a le impune ca pe o singularitate și celor care simt altfel, iar despre Trump e greu incă să apreciez că deciziile sale, ce mă afectează și pe mine, ar fi bune sau nu. Regret retragerea SUA din Acordul de la Paris și declararea intempestivă a Ierusalimului drept capitală a Israelului, dar apreciez parteneriatul strategic dintre SUA și Romania și suportul declarat al ambasadei americane pentru statul de drept. Cu siguranță apreciez valorile liberale. Și atunci?! Să il "degradez" pe autor ca fiind pseudoliberal?! Dumnealui are libertatea totală să simtă și să acționeze conform intereselor personale, dar cred că ar trebui să renunțe la disprețul față de alții. O atitudine medievală!