Un nou scandal pentru Trump: Procurorul general i-a oferit demisia dupa mai multe discutii aprinse

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 20:34
5252 citiri
Un nou scandal pentru Trump: Procurorul general i-a oferit demisia dupa mai multe discutii aprinse
Foto: Hepta.ro

Presedintele Donald Trump si secretarul sau al Justitiei, Jeff Sessions, au purtat o serie de discutii aprinse in ultimele saptamani, dupa ce procurorul general s-a recuzat din ancheta Trump-Rusia.

Un oficial de rang inalt din cadrul administratiei, apropiat secretarului, a declarat pentru CNN ca, la un moment dat, Sessions a spus ca este dispus sa demisioneze daca Trump nu-l mai vrea in post.

Aceste frustari au loc intr-un context critic in ceea ce-l priveste pe Trump.

Fostul director al politiei federale (FBI) James Comey este audiat joi cu privire la discutii private pe care le-a purtat cu Trump, iar ancheta cu privire la Rusia a ajuns la Casa Alba, unde-l vizeaza pe ginerele si consilierul presedintelui, Jared Kushner.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a refuzat sa spuna marti dupa-amiaza (ora locala) daca Trump mai are incredere in Sessions.

"Inca nu am discutat cu el despre asta", a spus Spicer.

Casa Alba nu era in masura sa spuna nici ulterior, marti, la ora locala 21:00 (miercuri 04:00, ora Romaniei), daca presedintele il sustine in continuare pe secretarul Justitiei, a declarat un oficial de la presedintie.

Presedintia vrea sa evite o situatie similara celei in care Kellyanne Conway a spus ca Trump avea incredere in Michael Flynn, pentru ca doar cateva ore mai tarziu fostul consilier pe probleme de securitate nationala sa fie dat afara, a declarat aceasta sursa.

Sessions ramane la Departamentul Justitiei, unde un purtator de cuvant a declarat ca secretarul nu demisioneaza.

ABC News este postul care a dezvaluit primul ca Sessions i-a oferit lui Trump demisia sa.

Sessions s-a recuzat din ancheta Trump-Rusia in martie, la scurt timp dupa ce ziarul The Washington Post a dezvaluit intalniri pe care secretarul Justitiei nu le-a divulgat, cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

In cele trei luni care au trecut de cand s-a recuzat Sessions, intensitatea anchetei a crescut exponential, culminand cu decizia adjunctului secretarului Justitiei, Rod Rosenstein, de a-l numi pe Robert Mueller procuror special.

Atat Trump, cat si Sessions au fost frustrati, in contextul in care oficiali de la Departamentul Justitiei au apreciat ca tweet-uri si declaratii de-ale lui Trump le-au creat probleme lui Sessions si Rosenstein in urma concedierii lui Comey.

Sessions a fost primul sustinator al lui Trump in Senat si un entuziast in campania acestuia, pe care l-a sustinut in numeroase polemici, iar echipa lui a intrat in cercul restrans al lui Trump.

Dupa alegeri, Sessions a fost rasplatit cu unul dintre cele mai importante posturi in administratia lui Trump.

Insa presiunea a inceput sa creasca asupra presedintelui din cauza comunicatiilor echipei sale de campanie cu Moscova.

Trump a declarat pentru NBC News ca l-a demis pe Comey in parte din cauza anchetei cu privire la amestecul Rusiei in alegerile prezidentiale americane, iar Comey a scris, intr-o nota despre o conversatie privata cu Trump, ca seful statului a exercitat presiuni asupra sa pentru ca sa abandoneze anchetarea fostului sau consilier pe probleme de securitate Michael Flynn.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Sessions demisie Trump, #secretar Justitie demisie Trump, #scandal demisii administratie Trump, #scandal relatii Trump Rusia , #presedinte SUA