Un tanar german de origine turca sustine ca el este cel care a dezactivat contul de Twitter al lui Trump

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 13:03
2322 citiri
Un tanar german de origine turca sustine ca el este cel care a dezactivat contul de Twitter al lui Trump

Un tanar german, Bahtiyar Duysak, s-a prezentat ca fiind angajatul Twitter care a dezactivat contul lui Donald Trump pe 2 noiembrie, timp de 11 minute, in ultima sa zi de munca la reteuaua de socializare, relateaza Reuters.

Site-ul american TechCrunch, specializat in actualitatea tehnologica, a publicat miercuri un interviu in care Bahtiyar Duysak, un tanar de origine turca in varsta de douazeci si ceva de ani, nascut si crescut in Germania, care a lucrat in baza unui contract pe perioada determinata la San Francisco, spune ca a dezactivat contul presedintelui american.

Twitter a anuntat pe 2 noiembrie ca acest cont al lui Donald Trump a fost dezactivat timp de 11 minute de catre un angajat care se afla in ultima zii de munca, fara sa-i precizeze identitatea.

Tanarul spune in acest interviu ca el considera intreruperea temporara a contului lui Trump "o greseala" si ca nu credea ca acesta avea sa fie dezactivat.

El spune ca nu a planificat sa faca acest lucru, ca a dat intamplator peste aceasta posibilitate aproape de sfarsitul ultimei sale ture si ca a hotarat sa profite de ea.

"Exista milioane de persoane care ar vrea sa faca ceva impotriva lui daca ar avea posibilitatea. In cazul meu, a fost o intamplare", a declarat Duysak in acest interviu video postat online, in care purta un puliover gri cu steagul american.

Twitter nu a confirmat miercuri daca Duysak este fostul angajat in discutie si nu a raspuns altor intrebari, iar Reuters precizeaza ca nu l-a putut contacta pe Duysak.

Si BuzzFeed News afirma, citand doua surse, ca Duysak este fostul angajat care a intrerupt contul lui Trump.

Duysak a fost paznic voluntar la un centru comunitar musulman din California, potrivit BuzzFeed.

Trump ii critica pe musulmani si a indemnat in campania prezidentiala din 2016 la o "inchidere totala si completa" a frontierei Statelor Unite musulmanilor.

Dezactivarea contului lui Trump pe 2 noiembrie a provocat ingrijorari in randul utilizatorilor de Twitter cu privire la cata putere au angajatii companiei in legatura cu conturi sensibile si daca abuzarea acestei puteri poate sa conduca la incidente internationale.

"Am luat un numar de masuri pentru a impiedica sa se repete un asemenea incident", a anuntat miercuri Twitter intr-un comunicat.

Duysak nu a facut prea multa lumina asupra acestui incident.

Catre sfarsitul ultimei sale zile de munca la compania cu sediul la San Francisco, i-a parvenit o alerta care raporta contul lui Trump din cauza unei incalcari neprecizate, a declarat el.

Duysak a declansat mecanismul de dezactivare a contului, potrivit TechCrunch, iar contul a fost dezactivat abia cateva ore mai tarziu.

Nici Duysak si nici TechCrunch nu explica aceasta intarziere.

"Eu nu am piratat pe nimeni. Nu am facut nimic ce nu eram autorizat sa fac", a subliniat el.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Trump cont blocat Twitter , #presedinte SUA