Avocata rusa care s-a intalnit cu Donald Trump Jr. a reprezentat un serviciu de informatii

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 21:51
3944 citiri
Avocata rusa care s-a intalnit cu Donald Trump Jr. a reprezentat un serviciu de informatii
Foto: Facebook Donald Trump Jr

Avocata rusa Natalia Veselnitkaia, cea care s-a intalnit cu Donald Trump Jr. in timpul campaniei prezidentiale americane din 2016, a reprezentat in instanta o unitate militara operata de o agentie de informatii din Rusia, potrivit unor surse citate de site-ul agentiei The Associated Press.

AP citeaza documente din 2011 si 2012 ale unei instante din Rusia, potrivit carora Natalia Veselnitkaia a reprezentat unitatea militara 55002, operata de catre FSB, principala agentia secreta de informatii din Rusia, potrivit Mediafax.

Veselnitkaia a sustinut cauza FSB intr-o disputa privind drepturi de proprietate, dar a pierdut procesul. Instanta a decis in favoarea Agentiei de Proprietati Federale, care a dorit sa recastige dreptul asupra unei cladiri ocupate de unitatea militara.

Miercuri, Natalia Veselnitkaia a declarat ca este pregatita sa depuna marturie in fata Congresului, intrucat este un avocat privat, care nu are nicio legatura cu Kremlinul, si ca nu a obtinut niciodata informatii compromitatoare despre Hillary Clinton.

Veselnitkaia a mai precizat ca intalnirea ei cu Donald Trump Jr. a vizat combaterea activitatilor de lobby desfasurate de catre William Browder in SUA si nu a avut nicio legatura cu alegerile prezidentiale.

La 11 iulie, Donald Trump jr., fiul cel mare al presedintelui SUA Donald Trump, a publicat email-uri prin care confirma ca a discutat, in campania electorala pentru prezidentiale, cu un avocat rus care sustinea ca detine informatii compromitatoare despre candidatul democrat Hillary Clinton.

Intrevederea dintre Donald Trump Jr. si Natalia Veselnitkaia a avut loc la 9 iunie 2016, in Turnul Trump din New York. Trump Jr. sustine ca i-a chemat la intalnire si pe Jared Kushner, sotul surorii sale Ivanka Trump, si pe Paul Manafort, care era atunci seful campaniei prezidentiale.

"Femeia a afirmat ca are informatii potrivit carora persoane apropiate de Rusia finanteaza Comitetul National Democrat si o sprijina pe doamna Clinton. Afirmatiile ei au fost vagi, ambigue si lipsite de sens. Nu s-a furnizat si nici macar nu s-au oferit niciun fel de detalii sau informatii ca sustinere. A devenit evident in curand ca ea nu avea niciun fel de informatii relevante", a spus Trump Jr.

Procurorii au cerut reprezentantilor Casei Albe sa pastreze toate documentele legate de intalnire

Procurorul special al departamentului de Justitie, Robert Mueller, a solicitat reprezentantilor Casei Albe sa pastreze toate documentele legate de intalnirea pe care a avut Donald Trump Jr. in iunie 2016 cu avocata rusa Natalia Veselnitkaia.

Mueller, care conduce investigatia departamentului de Justitie cu privire la presupusele contacte dintre asociatii campaniei Trump si agentii Kremlinului, i-a spus consilierului prezidential Don McGahn ca intalnirea este relevanta pentru ancheta ce-l vizeaza pe liderul de la Washington.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Doald Trump jr avocata, #intalnire Rusia Donald Trump jr , #Rusia