Fostul avocat al lui Donald Trump recunoaste ca a mintit in fata Congresului privind afacerile sale din Rusia

Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 19:43
3475 citiri
Fostul avocat al lui Donald Trump recunoaste ca a mintit in fata Congresului privind afacerile sale din Rusia
Foto: Hepta.ro

Michael Cohen, fostul avocat personal al presedintelui SUA, Donald Trump, a pledat "vinovat", joi, admitand ca a mintit in Congres despre un proiect imobiliar din Rusia, in cadrul investigatiei privind ingerintele ruse in scrutinul prezidential american.

Michael Cohen s-a prezentat in mod surprinzator joi la o instanta din Manhattan (New York) si a pledat "vinovat" in cadrul unui acord cu echipa procurorului special Robert Mueller, care investigheaza ingerintele ruse in scrutinul prezidential din 2016 si presupusele contacte cu Moscova ale echipei de campanie electorala a lui Donald Trump, informeaza Associated Press si CNBC.

Michael Cohen a recunoscut ca a facut declaratii false in cursul audierilor in Congresul Statelor Unite.

In septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit in Comisia pentru Informatii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova. Avocatul lui Donald Trump a declarat ca "proiectul s-a incheiat in ianuarie 2016", inainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican in scrutinul prezidential din SUA.

In august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzatii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le detine, fraudelor bancare si colaborarii cu echipa electorala a lui Donald Trump.

Presedintele SUA a trimis recent raspunsurile solicitate in investigatia privind ingerintele electorale ruse si presupusele contacte cu Moscova.

Anterior, Donald Trump l-a criticat pe procurorul special Robert Mueller, denuntand faptul ca numirea acestuia in functie nu a fost aprobata de Senatul SUA. In contextul in care analisti americani au contestat procedura demiterii procurorului general, Jeff Sessions, si modul in care a fost numit succesorul acestuia, Matt Whitaker, Donald Trump a evidentiat ca nici procurorul "controversat" Robert Mueller nu a fost numit de Senatul SUA.

"Oamenii au o mare nemultumire acum, dar vedeti cazul lui Mueller, care nu a fost confirmat in functie de Senat. Iar el elaboreaza un raport de ancheta. Nu a fost confirmat in functie de Senat. Whitaker a fost confirmat de Senat. Acum nu are nevoie de asta, dar a fost numit de Senat cand era procuror in statul Iowa. Dar Mueller nu a fost confirmat de Senat. De ce nu l-a confirmat Senatul in functie? Ar fi trebuit sa fie confirmat de Senat. Nu, din cauza tuturor controverselor, nu au vrut sa il aduca in Senat, deoarece este foarte controversat. Din cauza acestor controverse, nu au vrut sa il aduca in Senat", a declarat Donald Trump.

Biroul Federal pentru Investigatii (FBI), Senatul SUA si Camera Reprezentantilor ancheteaza cazul ingerintelor Rusiei in campania electorala si presupuse contacte intre apropiati ai presedintelui Donald Trump si oficiali rusi, iar procurorul special Robert Mueller coordoneaza investigatiile.

Cel putin trei membri ai fostei echipe de campanie electorala a presedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - au fost inculpati in investigatia din SUA privind ingerintele Rusiei.

Partidul Democrat din Statele Unite a intentat un proces impotriva Rusiei, echipei de campanie electorala a presedintelui Donald Trump si site-ului WikiLeaks, denuntand o presupusa conspiratie pentru perturbarea scrutinului prezidential desfasurat in SUA in 2016.

Comisia pentru Informatii din Camera Reprezentantilor a dispus incheierea anchetei privind ingerintele Rusiei, stabilind ca nu au existat actiuni coordonate ale echipei de campanie a presedintelui Donald Trump cu Moscova.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Avocatul personal al lui Trump dezvăluie: Agentul KGB Putin mută după căderea fostului președinte al SUA
Avocatul personal al lui Trump dezvăluie: Agentul KGB Putin mută după căderea fostului președinte al SUA
Michael Cohen, care a fost vreme lungă avocatul lui Donald Trump, fostul lider american de la Casa Albă, vorbește despre faptul că Vladimir Putin mută după căderea fostului președinte al...
O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
În timpul unei conferințe de presă ce a avut loc la Vaslui, deputatul PSD Adrian Solomon a făcut declarații jignitoare, în stilul binecunoscut, la lansarea candidaților pentru alegerile...
#Michael Cohen, #Trump ancheta Rusia , #Rusia