Strans cu usa de Congres, Trump va accepta legea care strica si mai rau relatiile cu Moscova

Luni, 24 Iulie 2017, ora 08:59
3304 citiri
Strans cu usa de Congres, Trump va accepta legea care strica si mai rau relatiile cu Moscova

Oficiali de la Casa Alba au anuntat ca presedintele american, Donald Trump, este dispus sa promulge legea care inaspreste sanctiunile vizand Rusia, dupa ce liderii Senatului si ai Camerei Reprezentantilor au ajuns la un acord in acest sens.

"Sustinem punctul in care se afla in prezent legislatia si vom continua sa lucram cu Camera Reprezentantilor si cu Senatul pentru a implementa sanctiunile dure vizand Rusia, pana cand situatia din Ucraina va fi rezolvata, iar in prezent cu siguranta nu este", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sarah Sanders, relateaza Reuters.

Un oficial de la Casa Alba a adaugat ca opinia administratiei privind legea a evoluat dupa ce au fost facute unele schimbari inclusiv prin adaugarea de sanctiuni vizand Coreea de Nord.

Potrivit oficialului, administratia "sustine directia in care se indreapta proiectul de lege, dar nu isi va spune clar cuvantul pana cand nu va exista o lege finala, fara a mai fi facute modificari".

Noul director de comunicare al lui Trump, Anthony Scaramucci, a declarat ca presedintele nu s-a decis inca daca va semna sau nu textul. "Cred (...) ca va lua o decizie in curand", a spus Scaramucci.

Camera Reprezentantilor ar urma sa voteze initiativa marti. Legislatia ii cere presedintelui sa prezinte Congresului un raport privind eventuale propuneri de actiuni care sa "modifice semnificativ" politica SUA fata de Rusia, inclusiv reducerea sanctiunilor sau returnarea proprietatilor din Maryland si New York confiscate de administratia Barack Obama in decembrie.

Congresul are apoi la dispozitie 30 de zile pentru audieri si pentru a vota modificarile.

Prin proiectul de lege, atat republicanii, cat si democratii incearca sa pedepseasca Rusia pentru anexarea Crimeii, in 2014, precum si pentru ingerinta in alegerile prezidentiale din SUA, din 2016. Presedintele rus Vladimir Putin respinge orice acuzatii de interferenta vizand procesul democratic american de anul trecut.

Analistii sustin ca o intelegere bipartizana intre democrati si republicani indica determinarea Congresului pentru a mentine o atitudine ferma impotriva Rusiei, in ciuda parerilor personale ale lui Trump.

Presedintele ar putea sa blocheze prin veto legislatia, dar o asemenea actiune ar alimenta ingrijorarile cu privire la atitudinea sa prea prietenoasa vizavi de Kremlim.

Pe de alta parte, daca presedintele semneaza legislatia, atunci va gira o serie de sanctiuni pe care le-a criticat public, dupa ce a promis in campanie o relatie mai buna intre Washington si Moscova.

Citeste si:
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat...
Sursa: NEWS.RO