Trump acuza FBI si Departamentul de Justitie de "politizarea" anchetelor in favoarea democratilor

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 16:28
2233 citiri
Trump acuza FBI si Departamentul de Justitie de "politizarea" anchetelor in favoarea democratilor
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J Trump

Presedintele american Donald Trump a acuzat, vineri, FBI si Departamentul de Justitie ca au "politizat" anchetele in favoarea adversarilor sai democrati.

"Responsabili de cel mai inalt rang si anchetatori din FBI si Departamentul Justitiei au politizat procesul sacru de investigare in favoarea democratilor si impotriva republicanilor", a scris Trump pe Twitter.

El apreciaza ca acest lucru "ar fi fost de neconceput in urma cu putin timp".

Intr-un al doilea mesaj pe Twitter, Trump precizeaza care sunt acuzatiile.

"Voi ati incercat sa ascundeti faptul ca Hillary Clinton si Partidul Democrat au dat bani GPS Fusion sa creeze un dosar care a fost folosit de aliatii lor din administratia Obama sa convinga inselator o Curte, dupa cum se vede, sa spioneze echipa Trump", il citeaza el in acest mesaj pe Tom Fitton, presedintele Judicial Watc (JW), o fundatie conservatoare.

Trump este cel care i-a nominalizat atat pe actualul secretar al Justitiei, Jeff Sessions, cat si pe actualul director al FBI, Christopher Wray. Acesta din urma l-a inlocuit pe James Comey, concediat brusc de seful statului.

Acast atac frontal la FBI - extrem de rar din partea unui presedinte al Statelor Unite - are loc in momentul in care Trump se pregateste sa autorizeze publicarea unei note confidentiale redactate de catre un congresmen republican controversat si care vizeaza tot FBI.

Directorul FBI a anuntat in mod cat se poate de clar ca nu este de acord cu decizia.

Nota - fara precedent - a fost redactata de catre controversatul presedinte al Comisiei pentru Informatii din cadrul Camerei Reprezentantilor, Devin Nunes, in pofida avizului membrilor democrati ai Comisiei, pe baza unor informatii secrete.

Nota se refera la interceptarea unui membru al echipei de campanie a lui Trump, in 2016, in cadrul investigatiilor FBI in dosarul rus.

Democratii sunt ingrijorati atat de o politizare a serviciilor americane de informatii, cat si de consecintele pe care le va avea publicarea notei asupra legitimitatii investigatiilor procurorului special Robert Mueller cu privire la amestecul Rusiei in ultimele alegeri prezidentiale.

Citeste si Decizie surpriza a lui Trump: E dispus sa depuna marturie sub juramant in ancheta privind ingerintele Rusiei in alegeri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nota confidentiala FBI Trump , #Rusia