Trump nu crede ca va fi interogat in ancheta referitoare la Rusia: Vanatoarea de vrajitoare continua

Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 01:00
2504 citiri
Trump nu crede ca va fi interogat in ancheta referitoare la Rusia: Vanatoarea de vrajitoare continua
Foto: Facebook/ Donald Trump

Donald Trump a refuzat sa spuna miercuri daca ar accepta sa fie interogat de procurorul special Robert Mueller in cadrul anchetei referitoare la Rusia, repetand ca nu a existat "nicio conspiratie" intre echipa sa de campanie si Moscova, in 2016.

Conform presei americane, echipa de anchetatori independenti ar fi avizat avocatii lui Trump ca ar putea solicita curand o discutie cu acesta.

Intrebat asupra acestui subiect la o conferinta de presa comuna, la Casa Alba, cu sefa guvernului norvegian, Erna Solberg, Donald Trump a raspuns: "Vom vedea ce se va intampla. Dar, daca ei nu au gasit nicio conspiratie si nimeni nu a gasit conspiratie la niciun nivel, pare improbabil sa existe o discutie".

"Exista o conspiratie", a nuantat presedintele american, "dar aceasta este intre democrati si rusi, mai mult decat intre republicani si rusi. Deci vanatoarea de vrajitoare continua", a mai spus Trump, citat de AFP.

El a reamintit ca este la putere de 11 luni. "De 11 luni, ei fac sa planeze acest nor fals deasupra acestei Administratii, iar asta a daunat guvernului nostru", a deplans Donald Trump.

Robert Mueller, fostul sef al FBI din 2001 pana in 2013, a pus sub acuzare recent mai multi apropiati ai lui Donald Trump, intre care si generalul Michael Flynn, fost consilier prezidential pentru securitatea nationala. Acesta din urma a pledat vinovat pentru ca a mintit FBI si a acceptat sa coopereze cu justitia.

Potrivit Washington Post, echipa procurorului special l-ar putea interoga pe Donald Trump "in urmatoarele saptamani", iar conditiile in care ar putea avea loc aceasta intalnire - unde? cand? cum? - fac obiectul unor intense discutii intre cele doua parti.

Una din posibilitatile evocate in cadrul acestor schimburi este ca presedintele american sa raspunda in scris la anumite intrebari ale anchetatorilor.

Donald Trump, care a contestat mereu chiar si cea mai mica "complicitate" intre echipa sa si Moscova, denunta cu regularitate o "vanatoare de vrajitoare" declansata impotriva sa.

Dincolo de eventuala complicitate cu Moscova, Robert Mueller incearca, de asemenea, sa determine daca presedintele american se face vinovat de obstructionarea justitiei. Investigatiile se concentreaza in special asupra conditiilor in care el l-a demis pe directorul FBI, James Comey, in luna mai.

Potrivit lui Comey, care a depus marturie in fata Senatului, presedintele i-ar fi cerut personal, in timpul unei intalniri in Biroul Oval, sa inchida ancheta cu privire la generalul Michael Flynn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Donald Trump Rusia implicare campanie , #Rusia