In cateva ore, Trump si-a schimbat parerea. Are incredere in ce spun agentiile SUA despre amestecul Rusiei in alegeri

Duminica, 12 Noiembrie 2017, ora 09:48
4630 citiri
In cateva ore, Trump si-a schimbat parerea. Are incredere in ce spun agentiile SUA despre amestecul Rusiei in alegeri

Subiectul amestecului Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA, din urma cu un an, este departe de a se fi incheiat. Mai mult, in jurul acestuia apar si mai multe semne de intrebare, generate tocmai de marele castigator de atunci, presedintele american Donald Trump.

Acesta a facut sambata doua declaratii contradictorii, la interval de cateva ore.

Intai, liderul de la Casa Alba a spus ca il crede pe omologul sau rus, Vladimir Putin, atunci cand acesta sustine ca Moscova nu a interferat in niciun fel cu scrutinul american prezidential, relateaza Business Insider.

"A spus ca nu s-a amestecat. L-am intrebat din nou, poti inteba de cate ori vrei. Doar l-am intrebat din nou. A spus ca absolut nu s-a amestecat in alegerile noastre. Nu a facut ceea ce ei spun ca a facut. Cred, cred cu adevarat ca atunci cand imi spune asta, asa este", a fost declaratia controversata a lui Trump.

Acesta a continuat, criticand cativa fosti sefi ai agentiilor de informatii, printre care fostul director FBI James Comey si fostul sef al CIA John Brennan.

Cateva ore mai tarziu, insa, liderul american a provocat din nou stupoare cand si-a contrazis propriile declaratii, subliniind ca el crede ceea ce au transmis agentiile americane legat de acest subiect, si anume ca Rusia a interferat in alegerile prezidentiale. Legat de afirmatiile anterioare, Trump si-a cosmetizat spusele, subliniind ca, de fapt, opinia sa este ca Vladimir Putin crede ca Rusia nu s-a amestecat in alegeri.

"Cred ca simte ca el si Rusia nu s-au implicat in alegeri. Cred foarte mult in agentiile noastre de informatii", a spus Trump, sambata seara, la o conferinta de presa comuna cu presedintele vietnamez, desfasurata la Hanoi.

Liderul de la Casa Alba a adaugat ca vrea sa se inteleaga bine cu Rusia si ca "nu cauta sa inceapa o cearta cu cineva" privind acuzatiile de amestec in alegeri.

"Ceea ce crede este ceea ce crede", a adaugat presedintele american, cu referire la Putin. Apoi, Trump a mentionat ca cele doua tari trebuie sa se apuce de lucru pentru a rezolva alte crize internationale, precum cele din Siria si Coreea de Nord.

"Este vremea sa ne intoarcem la a ne vindeca lumea", a spus liderul american, subliniind ca relatiile de prietenie cu Rusia reprezinta "un bun pentru lumea noastra si pentru tara noastra".

Citeste si:
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Vineri, 27 mai, liberalii se reunesc la Poiana Brașov pentru ședința de Consiliu Național acolo unde vor avea loc alegeri pentru câte o funcție de secretar general al PNL,...
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...