Trump va promulga legea care impune sanctiuni Rusiei, desi se opusese cu fermitate

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 12:26
3382 citiri
Trump va promulga legea care impune sanctiuni Rusiei, desi se opusese cu fermitate
Foto: Facebook / Donald Trump

Presedintele american Donald Trump va promulga legea care impune sanctiuni Rusiei si care il va oblige sa obtina aprobarea Congresului pentru a putea relaxa orice masuri vizand Moscova, a anuntat vineri Casa Alba.

Donald Trump "aproba proiectul de lege si intentioneaza sa il semneze", dupa ce a luat la cunostinta ultima versiune a textului, a declarat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, intr-un comunicat citat de AFP.

Acest anunt elimina semnele de intrebare privind intentiile presedintelui american, care avea de ales intre a semna textul, caruia i s-a opus ferm, sau a-l bloca prin veto.

Congresul ar fi putut, insa, sa treaca peste veto, revotand textul cu o majoritate de doua treimi. Uzantele sunt ca presedintii sa evite aceasta umilinta promulgand tardiv legea.

Moscova a anuntat deja ca va riposta la adoptarea de noi sanctiuni. Cu toate acestea, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov i-a spus secretarului american de Stat Rex Tillerson, la telefon, ca Rusia este in continuare dispusa sa normalizeze relatiile cu SUA si sa coopereze in dosarele majore, informeaza Reuters.

Lavrov si Tillerson "au convenit sa mentina contactul intr-o serie de chestiuni bilaterale", a anuntat Ministerul rus de Externe.

  • Vot covarsitor pentru legea care-l obliga pe Trump sa ceara voie Congresului ca sa renunte la sanctiunile impotriva Rusiei
  • Putin avertizeaza: Rusia va raspunde insolentei SUA dupa noile sanctiuni
  • Senatul american a aprobat cu o majoritate covarsitoare noi sanctiuni pentru Rusia
  • Pe de alta parte, MAE rus a precizat ca Statele Unite au pana pe 1 septembrie sa isi reduca personalul diplomatic din Rusia la 455 de oameni - numarul de diplomati rusi ramasi in SUA dupa ce Washingtonul a expulzat 35 de rusi in decembrie.

    Nu este clar, deocamdata, cati diplomati americani si alti angajati vor fi nevoiti sa plece din tara sau din functie, dar agentia Interfax, care citeaza surse apropiate dosarului, afirma ca "sute" de oameni vor fi afectati.

    O sursa diplomatica a declarat pentru Reuters ca Statele Unite vor decide la ce posturi renunta, fie ca acestea sunt ocupate de cetateni americani sau rusi.

    Un oficial de la Ambasada SUA, citat sub acoperirea anonimatului, a declarat ca reprezentanta are aproximativ 1.100 de angajati - diplomati si personal auxiliar.

  • Cum raspunde Moscova sanctiunilor pe care SUA vor sa le impuna Rusiei
  • Ministerul rus de Externe a declarat ca aprobarea proiectului de lege confirma "agresiunea extrema a SUA in afacerile internationale".

    Ministrul adjunct de Externe Serghei Riabkov s-a intalnit vineri cu ambasadorul american John Tefft, pentru a-l informa in legatura cu contramasurile. Tefft si-a exprimat "dezamagirea profunda si protestul".

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
    #Trump promulga lege sanctiuni Rusia , #Rusia