Hackerul care a accesat contul de Twitter al lui Trump nu va fi urmarit penal. Care era parola lui Donald Trump

Joi, 17 Decembrie 2020, ora 10:35
4286 citiri
Hackerul care a accesat contul de Twitter al lui Trump nu va fi urmarit penal. Care era parola lui Donald Trump
Donald Trump/ Facebook

Parchetul olandez a concluzionat ca hackerul olandez care a accesat contul de Twitter al presedintelui american Donald Trump in octombrie nu este 'pasibil de urmarire penala', transmite AFP, citand un comunicat al Ministerul Public.

"Aceasta este concluzia Ministerului Public dupa o ancheta a echipei de infractiuni de tehnologie de varf a politiei nationale", se precizeaza intr-un comunicat emis miercuri.

Olandezul Victor Gevers, in varsta de 44 de ani, al carui nume a fost dezvaluit de presa din tara sa, a reusit sa descopere parola contului lui Trump, afirma parchetul, care il prezinta drept un "hacker etic".

"Dupa ce a reusit sa se conecteze, olandezul a incercat sa intre in contact cu autoritatile americane spre a le semnala vulnerabilitatea" accesului la contul presedintelui, arata parchetul.

"Astfel, el s-a identificat si le-a da sfaturi spre a corecta aceasta vulnerabilitate", adauga sursa citata.

Barbatul a declarat apoi politiei olandeze ca a vrut sa verifice cat de vulnerabila era parola lui Trump, dorind sa evite o piratare a contului exact inainte de alegeri, date fiind "mizele importante", indica parchetul.

Casa Alba negase conectarea hackerului, in vreme ce Twitter a indicat ca nu detinea probe ale unei deschideri de sesiune din exterior.

"In Olanda, piratarea este pasibila de urmarire penala", aminteste Ministerul Public, explicand astfel de ce a fost deschisa o ancheta in privinta hackerului.

Cu toate acestea, parchetul considera ca, in aceste "conditii speciale", nu se impune urmarirea penala.

Potrivit autoritatilor olandeze, hackerul a accesat intr-adevar contul de Twitter al lui Donald Trump, dar "respectand criterii dezvoltate de jurisprudenta" si care fac din el "un hacker etic". In plus, el nu a postat twittere dandu-se drept presedintele american.

"Autoritatile americane au fost informate" despre rezultatele anchetei din Olanda, incheie Ministerul Public.

Victor Gevers si-a povestit aventura intr-un interviu publicat la 22 octombrie de publicatia lunara Vrij Nederland.

El a spus ca incercase mai multe parole, precum "MakeAmericaGreatAgain", inainte de a introduce "maga2020", forma contractata a sloganului lui Donald Trump si care i-a dat acces la cont, dupa cum a relatat in interviu.

Ce efecte are marirea drastica a amenzilor de circulatie. "In Elvetia poti plati si 30.000 de euro pentru lipsa centurii"

Anuntul primarului Sectorului 6: "Vom cere un teren pe care sa demaram construirea unui spital"

#stiri internationale, #stiri donald trump, #hackeri, #Olanda , #stiri Donald Trump