Donald Trump a pierdut suprematia in Partidul Republican. Cine este colegul care-l depaseste in sondajele interne

Luni, 28 Iunie 2021, ora 16:00
6203 citiri
Donald Trump a pierdut suprematia in Partidul Republican. Cine este colegul care-l depaseste in sondajele interne
Donald Trump, fostul presedinte al SUA FOTO: Dw

Desi alegerile prezidentiale din Statele Unite sunt programate in 2024, principalele formatiuni politice din SUA isi masoara deja sociologic membrii cu sanse sa fie nominalizati in disputa electorala pentru Casa Alba.

Conform unui sondaj intern efectuat de Partidul Republican, pe primul loc in partid in topul popularitatii se situeaza acum Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, care l-a devansat pe Donald Trump.

Cei 371 de participanti la adunarea anuala dedicata acestei masuratori sociologice si-au expus parerea in legatura cu 31 de potentiali candidati republicani si democrati, la alegerile de peste trei ani, potrivit News7Jax.

Analistul politic Rick Mullaney considera ca "sondajul este semnificativ in acest sens. El confirma ce multi cred deja si anume ca Ron DeSantis este intr-o pozitie formidabila pentru nominalziarea republicanilor din 2024. Acest lucru este valabil, mai ales daca Donald Trump nu va mai candida".

In sondaj, pe primul loc a fost DeSantis, care a intrunit 74,12 %, intrecandu-i pe fostul presedinte al SUA, Donald Trump - 71,43%, pe Ted Cruz - 42,86%, Mike Pompeo - 39,35% si Tim Scott - 35,58%.

Desi este un drum lung de parcurs pana la cursa prezidentiala din 2024, sondajul arata ca DeSantis poate fi un concurent legitim pentru nominalizarea Partidului Republican din Statele Unite.

Popularitatea lui DeSantis a crescut in ultimele luni, avand multe aparitii la postul de televiziune Fox News, el abordand diverse teme legate de companiile Big Tech, drepturile protestatarilor si ale votantilor.

Biden aduce forte militare din 32 de tari, inclusiv Japonia, Israel si Brazilia in coasta Rusiei. Moscova raspunde ferm: "Vom reactiona"

Deocamdata, DeSantis nu si-a precizat intentiile de viitor pentru 2024, el concentrandu-se in special pe alegerile din Florida, de anul viitor, cand va dori sa castige din nou, postul de guvernator, pe care il ocupa din 2019.

Ca membru al Partidului Republican, DeSantis a reprezentat Florida in Camera Reprezentantilor SUA, intre 2013 si 2018.

Donald Trump, interventie furibunda la Fox News dupa intalnirea Biden-Putin: "A fost o zi buna pentru Rusia"

Ce se știe despre atacatorul care a tras asupra lui Trump. FBI califică împușcăturile drept o tentativă de asasinat VIDEO
Ce se știe despre atacatorul care a tras asupra lui Trump. FBI califică împușcăturile drept o tentativă de asasinat VIDEO
FBI a calificat împuşcăturile de la mitingul fostului preşedinte Donald Trump de sâmbătă seara, 13 iulie, drept o tentativă de asasinat, relatează CNN. Numele suspectului va fi anunțat...
Ce a aflat FBI despre Thomas Matthew Crooks, tânărul de 20 de ani care a încercat să-i ia viața lui Donald Trump VIDEO
Ce a aflat FBI despre Thomas Matthew Crooks, tânărul de 20 de ani care a încercat să-i ia viața lui Donald Trump VIDEO
Thomas Matthew Crooks, tânărul în vârstă de 20 de ani din Bethel Park, Pennsylvania, care a atentat la viața fostului preşedinte american Donald Trump, a fost împuşcat şi ucis de Secret...
#Donald Trump, #Donald Trump presedinte SUA, #Donald Trump alegeri SUA, #statele unite , #stiri Donald Trump
  1. Român găsit mort în apele mării din Italia. Mihai avea 34 de ani și plecase din țară pentru un trai mai bun
  2. ÎPS Teodosie, o nouă bazaconie: „Boala este urmare a păcatului”. Cum „dispare” păcatul când vine vorba despre bani pentru Biserică
  3. Nicușor Dan promite că toate mijloacele de transport din Capitală vor avea aer condiționat. Unde se pot „adăposti” vârstnicii pe timpul caniculei
  4. De ce a oprit Hamas negocierile cu Israelul pentru un armistițiu în Gaza. Reacția lui Netanyahu VIDEO
  5. Zilele în care lucrările scrise de la Bacalaureat 2024 pot fi văzute de candidați. Regula pe care trebuie s-o respecte absolvenții de liceu
  6. Circulație feroviară oprită din cauza unui incendiu de vegetație. Rutele care sunt afectate
  7. Atac sângeros la o petrecere dintr-un sat din Franța. Patru persoane au murit. „Este un şoc pentru toată lumea” FOTO
  8. Arma cu care s-a tras asupra lui Donald Trump. De ce este atât de cunoscută și apreciată în rândul americanilor
  9. Reacția jurnalistului sportiv identificat în mod fals drept atacatorul lui Donald Trump: ”Vă rog să mă lăsați în pace”
  10. Bărbatului mort la silozul de la Sălcioara nu avea contract de angajare. ”Era pus la munci pe care alții nu le făceau”