Donald Trump se felicita pentru "mari descoperiri" de vaccinuri impotriva Covid-19 realizate in mandatul sau

Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 14:39
2949 citiri
Donald Trump se felicita pentru "mari descoperiri" de vaccinuri impotriva Covid-19 realizate in mandatul sau
Donald Trump/ Facebook

Donlad Trump s-a felicitat pe Twitter si si-a atribuit meritele anuntului de luni al societatii americane in domeniul biotehnologiei Moderna cu privire la eficacitatea de 94,5% a vaccinului sau impotriva covid-19, aflat in prezent in faza 3 a testelor clinice.

"Alt vaccin tocmai a fost anuntat. De aceasta data de catre Moderna, cu 95% eficacitate. Fie ca toti marii << istorici >> sa-si aminteasca de faptul ca aceste mari descoperiri, care vor pune capat coronavirusului, au fost toate realizate in timpul mandatului meu", a scris pe Twitter presedintele american in exercitiu.

El a fost felicitat, pe o retea de socializare, de catre fiica sa Ivanka Trump si secretarul Sanatatii si Serviciilor Sociale Alex Azar, care scot in fata eficienta Operatiunii Warp Speed a lui Donald Trump in vederea asigurarii vaccinarii populatiei americane.

Potrivit cotidianului The Washington Post (WP), Moderna a primit in aprilie 483 de milioane de dolari de la Departamentul Sanatatii si Serviciilor Sociale, in cadrul programului Warp Speed.

Donald Trump - aproape total absent de la orice eveniment public dupa alegerile prezidentaile, al caror rezultat continua sa-l conteste - a iesit din umbra vineri si a luat cuvantul, pentru prima oara de la anuntarea infrangerii sale de catre Joe Biden.

El a promis ca distribuirea primelor doze ale unui vaccin persoanelor cu risc este "o chestiune de saptamani", potrivit AFP.

Presedintele american in exercitiu - care foloseste aceste anunturi pentru a-si lauda bilantul la conducerea Statelor Unite - s-a felicitat si saptamana trecuta cu privire la crearea unui vaccin cu eficienta de 90% al laboratoarelor Pfizer (SUA) si BioNtech (Germania).

Pfizer a dezmintit atunci, imediat, orice implicare financiara a Guvernului Trump in descoperirea sa.

Polonia asteapta concesii din partea Bruxellesului dupa ce a blocat bugetul UE pe tema statului de drept

Ungaria lui Viktor Orban se pregateste sa infrunte administratia americana a lui Joe Biden

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Donald Trump, #SUA, #statele unite, #Modena, #vaccin, #covid, #pandemie , #Twitter