Facebook si Twitter au dezactivat postarile in care Donald Trump compara COVID-19 cu gripa

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 22:33
4804 citiri
Facebook si Twitter au dezactivat postarile in care Donald Trump compara COVID-19 cu gripa
Donald Trump este presedintele SUA FOTO Facebook/ Donald Trump

Facebook si Twitter au luat masuri marti, 6 octombrie 2020, impotriva unor postari ale presedintelui american Donald Trump, pentru incalcarea regulilor impotriva dezinformarii legate de noul coronavirus, prin sugerarea ca boala Covid-19 este la fel ca gripa, transmite Reuters.

"Multi oameni mor in fiecare an din cauza gripei, uneori peste 100.000, in pofida vaccinului. Inchidem tara? Nu, am invatat sa traim cu ea, la fel cum invatam sa traim cu Covid, pentru majoritatea populatiilor mult mai putin letala!!!", a scris Trump pe Twitter.

Facebook a sters postarea, dar nu inainte sa fi fost distribuita de aproximativ 26.000 de ori, potrivit datelor CrowdTangle, sistemul de masurare al companiei.

"Eliminam informatiile incorecte legate de severitatea Covid-19", a declarat un purtator de cuvant a Facebook.

Cea mai mare companie de socializare din lume, care excepteaza politicienii de programul de verificare a informatiilor, ia rareori masuri impotriva postarilor presedintelui american.

Twitter a dezactivat marti repostarile unui tweet similar al lui Trump si a adaugat o eticheta de avertizare in care afirma ca tweetul respectiv incalca regulile referitoare la "raspandirea de informatii inselatoare si posibil daunatoare legate de Covid-19", dar ca ar putea fi in interesul public ca postarea sa ramana vizibila.

In sezonul de gripa 2019-2020, gripa a fost asociata cu 22.000 de decese in Statele Unite, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor.

De la primul caz de coronavirus inregistrat in Statele Unite la inceputul cestui an, peste 210.000 de oameni au murit in aceasta tara, cel mai mare bilant din lume.

Luni, Trump le-a spus americanilor "sa iasa" si sa nu se teama de Covid-19. Presedintele a revenit luni la Casa Alba dupa trei zile de spitalizare in care a fost tratat pentru infectia cu noul coronavirus.

Facebook a sters prima oara o postare a presedintelui Trump in luna august. Postarea includea un video in care presedintele afirma in mod fals ca copiii sunt "aproape imuni" la Covid-19.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
Fostul și posibil viitorul președinte american dă vina pe Ucraina pentru propriile eșecuri politice. În condițiile în care aliații republicani ai lui Trump din Congresul SUA blochează...
#Donald Trump, #coronavirus, #Facebook, #Twitter, #stergere postari , #Twitter