Donald Trump, un an de admiratie pentru marele Vladimir Putin. De ce?

Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 12:46
5988 citiri
Donald Trump, un an de admiratie pentru marele Vladimir Putin. De ce?
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele rus a tinut conferinta de presa anuala, un eveniment politic la care acesta raspunde intrebarilor venite de la jurnalisti, dar si de la cetatenii obisnuiti.

Pentru mai bine de trei ore, tarul de la Kremlin si-a prezentat programul politic si a trasat viziunea sa pentru viitorul Rusiei si al lumii.

In 2018 vor avea loc alegeri pentru pozitia de presedinte. Vladimir Putin (foto) si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat de sase ani, iar actualul lider are mari sanse sa castige.

Popularitatea presedintelui e in jur de 80%, acesta avand o sustinere consolidata ce a fost determinata de anexarea Crimeii.

Rusia nu este o democratie. Opozitia politica nu exista, iar liderii concurenti au fost ucisi sau inchisi de catre oamenii presedintelui.

Vladimir Putin este un dictator inconjurat de oligarhi imbogatiti din preluarea resurselor publice, care au creat un sistem politic autoritar. Au avut grija sa elimine toate vocile critice, au cultivat sentimentele nationaliste si, astfel, Putin reuseste sa se mentina la putere de 18 ani.

Putin spune ca Trump a facut minuni cu economia americana

Dar nu comportamentul liderului rus este ciudat, ci cel al lui Donald Trump, conducatorul lumii libere. Demult oamenii nu au mai asistat la scene atat de ridicole in care presedintele SUA isi arata fara jena admiratia fata de Vladimir Putin, un sef de stat "acuzat de crime" in mod public de catre senatorul republican John McCain.

La putine ore de la incheierea conferintei in care Putin l-a laudat pe Donald Trump pentru ca a facut minuni cu economia americana si ca lupta din greu cu detractorii sai care sunt obsedati de teoria conspiratiei, facand referire la ancheta desfasurata in SUA in ce priveste amestecul agentilor rusi in alegerile pentru Casa Alba din 2016, presedintele american l-a sunat pe cel rus ca sa-i multumeasca pentru cuvintele frumoase.

Donald Trump este cel mai mare admirator al lui Vladimir Putin si vrea din tot sufletul ca SUA sa renunte la sanctiunile economice impotriva Rusiei. Nu-l lasa Congresul - Foto: Hepta.ro

"Apelul telefonic a oferit dovezi noi ca Trump va continua sa lucreze cu Putin, in ciuda posibilelor datorii politice. Ancheta lui Robert Mueller privind interferenta Rusiei in alegerile din 2016 si potentialele legaturi cu campania lui Trump au aruncat o lumina negativa asupra relatiilor dintre SUA si Rusia.

Trump, totusi, a continuat sa-l vada pe Putin ca un potential aliat, mai ales cand vine vorba de Coreea de Nord", a scris publicatia Politico.

Teama de a nu descoperi ca a fost ajutat sa castige alegerile pentru Casa Alba

Niciodata Donald Trump nu l-a criticat pe Vladimir Putin, iar principalele obiective ale presedintelui american sunt sa creeze o legatura cu Rusia, sa ridice sanctiunile si sa recunoasca anexarea Crimeii.

Dar Trump nu poate vorbi deschis despre asta, mai ales ca Senatul american i-a suspendat posibilitatea de a ridica in mod unilateral sanctiunile economice asupra Rusiei.

"Mai multi oficiali au incercat sa-l convinga pe Trump sa confirme validitatea informatiilor oferite de agentii fara a diminua castigul sau electoral, potrivit unor oficiali implicati in sesiunile de intalniri cu presedintele Trump. Mai important, acestia au afirmat ca acest lucru a fost singurul mod de a pune problema si de a-l elibera pe presedinte pentru a-si atinge scopul de a avea legaturi mai stranse cu presedintele rus Vladimir Putin", a scris Washington Post intr-un articol care analizeaza complicata relatie dintre Trump si Putin.

Incercari disperate de a opri ancheta Congresului asupra Rusiei

Mai multi oficiali americani au aratat in dese randuri ca Donald Trump a pus agentiile de informatii intr-o situatie imposibila, din cauza ca incearca prin toate mijloacele sa blocheze ancheta in ce priveste implicarea agentilor rusi in sistemul electoral american.

"Aproape de un an, de cand e presedinte, Trump continua sa respinga dovezile ca Rusia a comis un atac asupra unui stalp al democratiei americane si l-a sustinut in cursa pentru Casa Alba", scrie Washington Post.

Robert Mueller, anchetatorul special numit de Congres sa ancheteze interferenta agentilor rusi in procesul electoral din 2016, este cel mai mare dusman al lui Donald Trump - Foto: Hepta.ro

Analistii politici de peste Ocean sustin ca admiratia lui Trump pentru Putin vine din faptul ca pentru primul e foarte important sa nu aduca nicio umbra de indoiala asupra modului in care a castigat presedintia.

Donald Trump e speriat sa nu existe dovezi ca Putin a intervenit si ca a influentat procesul electoral.

Din presedintia lui Donald Trump din acest prim an ramane respectul netarmurit pe care i-l arata lui Vladimir Putin, unul pe care niciun presedinte al SUA nu l-a mai aratat unui dictator de dupa sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, desi Casa Alba a sustinut de-a lungul timpului lideri autoritari care au promovat interesele SUA, dar a facut-o fara festivism.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Trump Putin alegeri SUA, #Putin Rusia alegeri, #Putin criza Crimeea, #Putin sanctiuni Rusia , #Vladimir Putin