Kremlinul confirma ca oamenii lui Trump i-au propus sa il sustina in campania electorala

Miercuri, 30 August 2017, ora 17:24
5026 citiri
Kremlinul confirma ca oamenii lui Trump i-au propus sa il sustina in campania electorala
Foto: Arhiva Pixabay

Kremlinul a confirmat, miercuri, ca a primit un email in ianuarie 2016 de la un consilier al lui Donald Trump, in care se propunea lansarea unui proiect imobiliar in Moscova in schimbul sprijinului in scrutinul prezidential din SUA, dar presedintia Rusiei spune ca a ignorat propunerea.

Surse citate de publicatiile New York Times si Washington Post au declarat ca un partener de afaceri al lui Donald Trump promisese in anul 2015 ca putea obtine un proiect imobiliar in Moscova cu ajutorul presedintelui rus, Vladimir Putin.

Omul de afaceri Felix Sater i-a scris o serie de emailuri unui avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, in care se lauda ca are legaturi cu Vladimir Putin. Sater argumenta ca o investitie a lui Donald Trump intr-un proiect imobiliar in Moscova ar putea aduce in schimb sprijinul Moscovei pentru intrarea in politica a magnatului imobiliar new-yorkez.

"Baiatul nostru poate deveni presedinte al SUA, noi putem aranja acest lucru. Voi atrage toata echipa lui Putin in aceasta schema, eu voi coordona procedurile", scria Sater, potrivit NYT.

Felix Sater, un imigrant rus, propunea trimiterea finantarii pentru construirea unui Turn Trump in Moscova prin intermediul bancii ruse VTB Bank, vizata de sanctiuni americane.

Conform Washington Post, Michael Cohen, avocat si unul dintre principalii consilieri economici ai lui Donald Trump, i-a trimis un email lui Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Presedintiei Rusiei, cerandu-i ajutor pentru proiect.

Kremlinul a confirmat ca a primit in ianuarie 2016 un email de la Michael Cohen. "Pot confirma ca in volumul masiv de emailuri era unul de la domnul Michael Cohen. Acest lucru chiar s-a intamplat. Se vorbea despre o anumita companie rusa si despre anumite persoane care voiau sa construiasca un imobil in Moscova. Dar, dar fiind ca noi nu reactionam la intrebari pe teme de afaceri, nu este sarcina noastra, am lasat aceasta problema fara un raspuns", a declarat Peskov, citat de Reuters.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Trump Tower Rusia sprijin Putin, #Turn Trump Rusia sprijin Putin, #Trump sprijin presedintie Putin , #Vladimir Putin