Kremlinul confirma ca Vladimir Putin si Donald Trump se vor intalni vineri

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 16:38
2528 citiri
Kremlinul confirma ca Vladimir Putin si Donald Trump se vor intalni vineri

Consilierul prezidential rus Yuri Ushakov a anuntat ca presedintele Vladimir Putin si omologul sau american, Donald Trump, se vor intalni vineri, 10 noiembrie, cu ocazia unui summit in Vietnam.

"Am cazut de acord asupra momentului (intalnirii), va avea loc pe 10 noiembrie", a declarat Ushakov, citat de agentia de stiri TASS.

Consilierul a adaugat ca Putin si Trump ar putea dezbate, in cadrul summit-ului, atat situatia actuala din Siria si din Peninsula Coreeana, cat si relatiile bilaterale, care au ajuns intr-un punct critic.

Putin declarase anterior ca este pregatit sa se intalneasca cu Trump in cadrul summit-ului grupului de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC) din orasul vietnamez Da Nang.

Administratia de la Kremlin doreste sa imbunatateasca relatiile intre Rusia si SUA, prin intalniri diplomatice intre cei doi sefi de stat, iar presedintele Trump a declarat pentru Fox News, inainte sa porneasca in turneul in Asia, ca o astfel de intrevedere ar fi posibila cu ocazia summit-ului din Vietnam.

In timpul vizitei la Beijing, secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a pus la indoiala faptul ca ar exista suficiente subiecte de discutie, pentru a justifica intalnirea dintre cei doi.

"Intrebarea este daca avem suficienta substanta (pentru o intalnire mai formala) si lucram cu rusii, dupa cum stiti, in mai multe domenii dificile", a declarant Tillerson.

Iata care sunt cele mai importante 5 puncte ale turneului lui Trump in Asia, de la Putin la Coreea de Nord

Putin si Trump s-au intalnit pentru prima oara, fata in fata, in iulie, cu ocazia summit-ului G20 de la Hamburg, unde au discutat despre acuzatiile aduse Rusiei in cazul alegerilor prezidentiale americane din 2016.

Citeste si analiza intalnirii Trump-Putin: liderul rus a iesit in avantaj

Citeste si:
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Se întâmplă de-a lungul vieții să iei plasă. Cu una, cu alta, cu un preț, un produs, un serviciu. Te superi de moment, dar îți trece. Timpul le rezolvă pe toate. Când iei însă țeapă...