Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Prabusirea lui Trump, o poveste fascinanta si periculoasa pentru intreaga lume

Luni, 21 August 2017, ora 21:08
16028 citiri
Prabusirea lui Trump, o poveste fascinanta si periculoasa pentru intreaga lume

Evenimentele tragice de la Charlottesville reprezinta un punct de cotitura pentru presedintele american.

Incapacitatea lui de a-i condamna pe neonazisti pentru marsul antisemit si pentru atacul cu masina asupra unei manifestatii de protest a provocat stupoare in intreaga lume.

Cel mai important consilier al sau, un sustinator al miscarilor de extrema dreapta, Steve Bannon, a fost concediat intr-o miscare disperata a presedintelui de a recastiga controlul asupra administratiei, dar Donald Trump se scufunda.

Asistam la un test important pentru democratie. Vor reusi institutiile americane sa reziste procesului de disolutie declansat de Trump?

Cu un presedinte lipsit de sustinere populara care se zvarcoleste de luni bune cu o rata de aprobare a actiunilor sale de 38 de procente, cea mai scazuta din istorie, merita urmarita pozitionarea Partidului Republican in ce priveste relatia cu acesta, una din ce in ce mai tensionata.

E din ce in ce mai clar ca presedintele nu e un factor de stabilitate, nu poate aduce coeziune in SUA, iar cineva trebuie sa umple acest gol.

Pe de alta parte, situatia de vid de putere, de haos nu poate dura prea mult, anul viitor vor fi alegeri pentru o parte din locurile din Senat si din Camera Reprezentantilor.

O schimbare a majoritatii parlamentare si preluarea de catre democrati a controlului celor doua camere ar insemna sfarsitul lui Donald Trump. Dar, desi conduc in ce priveste sustinerea publicului, competitia electorala va fi dificila pentru democrati, care nu si-au revenit inca dupa pierderea Casei Albe.

Cel mai probabil, vom asista la o rupere a relatiilor dintre republicani si Casa Alba, accelerata de apropierea alegerilor partiale. Cel putin republicanii care se vor gasi in pozitia de a-si pierde mandatul vor simti nevoia sa se intoarca impotriva presedintelui.

Vom asista cel putin la crearea unei fisuri in interiorul partidului, daca nu la o pozitionare republicana masiva impotriva propriului presedinte.

Vladimir Putin, prietenul secret

Donald Trump nu cred ca-si va reveni dupa Charlottesville. Va pierde multi bani din donatiile companiilor. Propriile afaceri vor fi puse in pericol de faptul ca tot mai multi oameni influenti vor evita sa se asocieze cu el, asa ca va avea o mare problema in ce priveste realizarea unei platforme politice pentru a incerca sa castige un nou mandat.

Comisia de ancheta a Senatului american, condusa de Robert S. Mueller, merge mai departe. Se strang tot mai multe probe in ce priveste implicarea Rusiei in alegerile din SUA, o ancheta care-l deranjeaza teribil pe actualul presedinte si care ii stirbeste din autoritate.

In plus, aceasta ancheta se poate termina prost pentru actuala administratie de la Casa Alba, daca anchetatorii vor gasi dovezi care sa-l implice direct pe Donald Trump in aceasta poveste sordida.

Administratia Donald Trump a intrat intr-o criza ce pare fara iesire. Cum se vor pozitiona republicanii? - Foto: Hepta.ro

Ramane un mare mister cum a reusit mogulul imobiliar sa ajunga presedinte, un candidat populist, cu mari probleme de comportament, fiind socanta declaratia sa cu privire la "apucarea" femeilor.

Avand un discurs la marginea ratiunii, a castigat sustinerea electorilor in mai multe state federale in comparatie cu Hillary Clinton, candidatul democrat.

Astazi, Donald Trump nu mai reprezinta decat o mare dezamagire, fiind acel presedinte care a criticat pe toata lumea, mai putin pe prietenul sau secret Vladimir Putin.

Asistam la o fascinanta poveste de marire si decadere a unui personaj politic. Din pacate, prabusirea lui poate afecta intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Trump nazisti SUA, #Trump criza Casa Alba, #Trump alegeri SUA , #Vladimir Putin