Fost comandant rus din Donbas: ”Ofensiva Rusiei este un eșec. Trupele noastre joacă după regulile inamicului”

Autor: N.G.
Luni, 16 Mai 2022, ora 23:01
6107 citiri
Fost comandant rus din Donbas: ”Ofensiva Rusiei este un eșec. Trupele noastre joacă după regulile inamicului”
Igor Girkin a fost șeful separatiștilor pro-ruși din Dombas

Fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, Igor Girkin, a transmis pe canalul său de Telegram un mesaj prin care susține că ofensiva Rusiei în estul Ucrainei este un eșec.

”Regret să spun că operațiunea de înfrângere a grupării inamice din Donețk, care a fost larg mediatizată la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, nu a reușit. În mai mult de două săptămâni de lupte crâncene (care au costat ambele părți pierderi foarte mari), s-au obținut doar succese tactice. Nicio așezare importantă nu a fost eliberată (excepția a fost Rubizhne, dar luptele pentru aceasta au început înainte de începerea ofensivei). Este deja clar că Donbasul nu va fi complet eliberat până la începutul verii. Este probabil ca AFU să nu fie nici măcar împinsă înapoi din suburbiile din Donețk”, spune Igor Girkin.

Fostul comandant rus afirmă că acest rezultat este o surpriză pentru el. ”Dimpotrivă. Arta războiului le cere adepților săi să lovească acolo unde inamicul se așteaptă cel mai puțin. În cazul nostru, intenția Înaltului Comandament rus era atât de evidentă, terenul era atât de avantajos pentru partea care se apăra și echilibrul forțelor era aproape egal de ambele părți, încât putea conta pe un succes decisiv doar... Statul nostru Major General.

În acest moment, trupele noastre au fost antrenate în bătălii ofensive istovitoare, continuând (așa cum am remarcat deja) "să joace după regulile oferite de inamic", se mai susține în mesajul transmis de Girkin.

Acesta completează că ”nu este vorba doar și nu atât de exemple izolate de "nesăbuință remarcabilă" (cum ar fi traversarea râului Doneț), ci mai degrabă de faptul că pierderile suferite în bătăliile ofensive zilnice (care nu se încheie cu înfrângerea inamicului) nu pot fi compensate rapid prin întăriri antrenate”.

”Inamicul continuă să-și pregătească cu febrilitate rezervele strategice. Și unde va lovi când forțele noastre vor fi în sfârșit "epuizate" - nimeni nu știe. Am scris și am spus deja de mai multe ori ce ar trebui să facem în situația actuală, când a devenit clar că nici măcar o înfrângere limitată împotriva inamicului NU poate fi provocată de trupele noastre pe teren, și când ar trebui să ne pregătim pentru un război de durată, greu, pe scară largă”, mai afirmă fostul comandant al separatiștilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Iranul afirmă că armele nucleare nu au loc în doctrina sa. „Programul serveşte doar în scopuri paşnice”
Iranul afirmă că armele nucleare nu au loc în doctrina sa. „Programul serveşte doar în scopuri paşnice”
Ministerul de Externe al Iranului a declarat luni, 22 aprilie, că armele nucleare nu îşi au locul în doctrina nucleară a țării, la câteva zile după ce un comandant al Gardienilor...
#Donbas, #razboi, #Ucriana, #comandant, #Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina