Al treilea caz de dopaj la Jocurile Olimpice de la Beijing! Cine a călcat acum pe bec

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 08:51
3979 citiri
Al treilea caz de dopaj la Jocurile Olimpice de la Beijing! Cine a călcat acum pe bec
Beijing 2022 FOTO facebook

Sportiva ucraineană Lidiia Hunko, care evoluează în proba de bob, a fost depistată pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, a anunţat Agenţia Internaţională de Control (ITA).

Substanţa identificată în proba prelevată pe 14 februarie este dehidroclormetiltestosteron, care aparţine clasei de steroizi androgeni anabolizanţi, precizează organismul responsabil cu programul antidoping al Jocurilor.

Hunko, 28 de ani, a fost suspendată provizoriu.

La bob din 2019, ea a terminat pe locul 20 la monobob, un nou eveniment din programul olimpic.

Acesta este al doilea caz de dopaj privind delegaţia ucraineană şi al treilea caz la Jocurile Olimpice-2022.

Miercuri, ITA a anunţat că schioarea de fond ucraineană Valentina Kaminska a fost testată pozitiv pentru mai multe substanţe interzise, ​​inclusiv mesterolon, un alt steroid anabolizant.

Schiorul iranian Hossein Saveh Shemshaki a fost suspendat pe 9 februarie, pe durata Jocurilor, din cauza unui test pozitiv la un steroid anabolizant efectuat în afara competiţiei.

Jocurile Olimpice din 2022 sunt dominate şi de răsunătoarea afacere Kamila Valieva. Patinatoarea a fost depistată pozitiv pentru o substanţă interzisă, dar controlul ei antidoping a fost efectuat la sfârşitul lunii decembrie, în timpul Campionatelor din Rusia. Acesta a fost sesizat în timpul Jocurilor Olimpice, forţând Comitetul Olimpic Internaţional să sesizeze Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după ridicarea suspendării sale provizorii de către agenţia rusă antidoping. CAS a confirmat luni ridicarea suspendării, fără a se pronunţa pe fond. În frunte după programul scurt, Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a terminat joi pe locul 4 în proba feminină în urma unei serii de greşeli neobişnuite la programul liber.

#dopaj, #Beijing 2022, #Ucraina, #probleme , #stiri Olimpiada