"Opera" unui meseriaș pe care îl cheamă chiar Dorel: "Lucrare predată la cheie. Nici ușa nu se închide"

Miercuri, 15 Martie 2023, ora 13:03
29714 citiri
"Opera" unui meseriaș pe care îl cheamă chiar Dorel: "Lucrare predată la cheie. Nici ușa nu se închide"
Cum arată lucrarea la final FOTO Facebook/ Constructori și meseriași în construcții

Numele "Dorel" este folosit în România ca un termen comun pentru un meseriaș necalificat sau pentru un muncitor cu abilități tehnice limitate, care este adesea angajat pentru a face sarcini ușoare sau pentru a ajuta la construcții sau reparații simple.

În mod tradițional, termenul a fost asociat cu munca în construcții sau cu alte meserii, fiind utilizat în mod peiorativ pentru a descrie un om cu un comportament neinteligent sau neprofesionist.

Un român a reușit performanța de a angaja un meseriaș pe care îl cheamă chiar Dorel și a prestat munca de proastă calitate care a consacrat termenul. Acesta a postat o fotografie cu "lucrarea".

"Cică meseriaș din Slatina. Nu recomand pe Dorel M. Nici ușa nu se închide. Am apucat să le văd așa după ce le-a montat "meșterul"", scrie în textul care însoțește fotografia, pe grupul Constructori și meseriași în construcții.

"Chiar că e Dorel"

În comentarii, mulți dintre membrii grupului se distrează pe seama situației.

"Numele predestinat."

"Chiar că e Dorel."

"E pe bune?"

"E pe bune. L-am întrebat de nu știu câte ori după aia, ai mai montat uși până acum?

Sau ai montat porți în grădină?", a răspuns autorul postării.

"Nu poate fi adevărat, n-ai cum așa ceva."

"Așa speram și eu. Bătaie de joc pe banii noștri", a scris autorul postării.

"Pe gri erau mai frumoase!"

"Lucrul de calitate costă, dar merită"

"Dacă nu vă place să plătiți o firmă de calitate să vă facă lucrarea și vă plac ăștia care au "preț redus" și nu știu nimic, vă meritați soarta.

Lucrul de calitate costă, dar merită."

"Tocmai că are și firma. Se laudă că a lucrat pe la unii, pe la alții. Acum na, mi-am luat-o".

"Dacă are firma înseamnă că v-a dat o garanție pentru lucrarea făcută, deci ar trebui să vă repare (ceea ce este exclus, că mai mult nu poate) sau să vă dea banii înapoi."

"Prima oară înainte de a se apuca de lucru vedeți și cu ce scule vine, că de vine cum mergea la școală, cu caietul la curea, este clar cum va arăta lucrarea!"

"Mâine va pun altă poză de la meșter, lucrare predată la cheie, așa zice el. Măcar dacă și-a bătut joc, zic să nu mai ia nimeni țeapă pe zona Slatina."

"Sfat. Când vine un meseriaș, uitați-vă să nu vină cu tramvaiul, și să vă ceară puțin un ciocan, că trebuie să aveți prin casă. Mă îndoiesc că ăsta avea vreo sculă, în afară de o bormașină parkside și un poloboc la 20 de lei."

"Ăsta nici folia nu a mai dat-o jos."

"Trebuia să îți dai seama după nume, Dorel, acest nume mă sperie deja prin telefon când aud."

"A fost renovat cu totul. Dar la unele chestii chiar a dat chix. Mai bine spunea, sunt prost la montat uși, caută pe altcineva. Dar el a ținut morțiș să le pună el. Am mers pe încredere. Cred că asta e vreo semnătură a lui și poate nu o înțeleg eu", a adăugat autorul postării.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dorel, #meserias, #reparatii, #usa , #stiri sociale