Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cererile de arestare pentru retinutii in dosarul Microsoft si Hrebenciuc, judecate in acelasi timp

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 16:56
2150 citiri
Cererile de arestare pentru retinutii in dosarul Microsoft si Hrebenciuc, judecate in acelasi timp
Foto: B1 Tv

Oamenii de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, si Nicolae Dumitru, patronul grupului "Niro" din care face parte si complexul comercial "Dragonul Rosu", precum si Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Boc, dar si primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, vor afla in aceasta seara daca vor fi arestati preventivi.

Cei patru au fost retinuti, luni seara, de procurorii DNA, in dosarul Microsoft. Sedinta in care magistratii la Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca cererea DNA de arestare preventiva a celor patru suspecti incepe la ora 17:00, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Dosarul Microsoft: Cocos, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan au fost retinuti UPDATE

Potrivit DNA, Dorin Cocos ar fi luat spaga 9 milioane de euro, Gabriel Sandu a primit doua sume de 2,7 milioane de euro, respectiv 1,8 milioane de euro, in vreme ce la edilul din Piatra Neamt au ajuns 4 milioane de euro. Totodata, Nicolae Dumitru a luat circa 7 milioane de euro.

Cocos, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan au fost retinuti

Martor in dosar: Dorin Cocos a primit "opt-noua" milioane de euro

Potrivit unui martor din dosarul Microsoft, Dorin Cocos ar fi fost beneficiarul a "opt-noua" milioane de euro si, impreuna cu Dinu Pescariu si Gheorghe Stefan "Pinalti", ar fi dat mita unor persoane care au influentat anumite decizii ale ministrilor din Guvernul Emil Boc.

Udrea, despre implicarea lui Cocos in Microsoft: Spun ce a spus si presedintele despre fratele sau

Tot ei s-ar fi ocupat de deschiderea unor conturi la banci din strainatate, prin care erau virate aceste mite. Televiziunile de stiri au relatat ca Dorin Cocos ar fi intervenit pe langa membri ai Guvernului Boc, in perioada in care Elena Udrea era ministru al Turismului.

Cocos, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, la DNA. "Pinalti", pregatit sufleteste sa fie retinut

Si Hrebenciuc isi afla soarta

Si fostul deputat Viorel Hrebenciuc va afla, tot marti seara, daca va fi arestat preventiv. Potrivit unor surse Ziare.com, sedinta in care magistratii vor analiza cererea DNA de arestare preventiva a lui Hrebenciuc incepe tot la ora 17:00.

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc a fost retinut

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost retinut, pentru 24 de ore, marti dupa-amiaza, in dosarul retrocedarilor ilegale, dar si in cel privind discutia telefonica purtata cu Dan Sova, referitor la sustinerea acestuia pentru functia de presedinte al PSD.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, mentioneaza procurorii.

DNA a mai deschis un dosar pe numele lui Viorel Hrebenciuc, dupa ce acesta a avut o intalnire cu senatorul Dan Sova, monitorizata de procurori, in care cei doi au discutat despre posibilitatea initierii unei legi privind amnistierea si gratierea.

In schimbul folosirii influentei sale fata de ministrul Justitiei, pentru initierea acestui proiect de lege, Dan Sova urma sa fie sprijinit de catre Viorel Hrebenciuc pentru a deveni presedinte al PSD. Ulterior, in urma unei sedinte fulger in PSD, Ponta a anuntat ca Sova s-a autosuspendat din functiile detinute in cadrul partidului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dorin Cocos licente Microsoft, #Hrebenciuc retrocedari ilegale, #Gheorghe Stefan retinut Microsoft , #Microsoft