Dorin Cocos, in fata judecatorilor: Va rog sa ma condamnati!

Joi, 17 Mai 2018, ora 07:44
9731 citiri
Dorin Cocos, in fata judecatorilor: Va rog sa ma condamnati!
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dorin Cocos a cerut, miercuri, la ultimul termen al Dosarului ANRP, in care este acuzat de fapte de coruptie alaturi de Alin Cocos si Alina Bica, sa fie condamnat, dar si sa ii fie contopita pedeapsa cu cea din Dosarul Microsoft (doi ani si patru luni de inchisoare).

"Va rog sa ma condamnati pentru cele doua fapte recunoscute in fata dumneavoastra si in fata procurorului, cele de trafic de influenta si dare de mita. Am beneficiat de un milion de euro, am facut reducerea pentru Alina Bica.

Va rog sa imi acordati beneficiile de recunoastere a vinovatiei. Ca e dare de mita, ca e dare de foloase necuvenite, dumneavoastra stiti. Va rog sa faceti contopire cu pedeapsa respectiva (din Dosarul Microsoft - n.red.) ", a spus Dorin Cocos in fata magistratilor ICCJ, citat de Mediafax.

In acest dosar, pentru Dorin Cocos, procurorul a cerut pedeapsa cu executare, dar "in limite reduse".

Tot miercuri, omul de afaceri Stelian Gheorghe, despagubit ilegal de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a ANRP, a spus ca e dispus sa plateasca prejudiciul.

"Imi pare rau pentru aceasta situatie, nu ma consider vinovat pentru doua acte notariale depuse prin mine, am colaborat cu organele judiciare si nu am mintit cu nimic.

Am uitat sa spun ceva important: nu am cerut nimanui nimic, eu am incasat banii si daca e un prejudiciu, eu o sa il platesc", a sustinut Stelian Gheorghe.

In acest dosar, Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu si luare de mita, iar procurorul a cerut pedeapsa de 10 ani de inchisoare. Avocatul sau a solicitat, in schimb, incetarea procesului penal, pentru ca a pornit de la o sesizare a SRI, iar o decizie CCR arata ca faptele de coruptie nu sunt amenintari la siguranta nationala. Alina Bica nu a fost prezenta la proces, fiind plecata in Costa Rica.

Judecatorii vor pronunta pe 29 mai sentinta.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#Cocos cerut inchisoare ANRP, #Cocos dosar ANRP , #stiri Dorin Cocos