Dorinel Munteanu, implicat in scandalul de coruptie din Liga I?

Marti, 25 Mai 2010, ora 07:29
4044 citiri
Dorinel Munteanu, implicat in scandalul de coruptie din Liga I?

Fostul international Dorinel Munteanu ar putea fi implicat in scandalul de coruptie din Liga I in care au fost deja arestati si anchetati Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si multi alti oficiali ai fotbalului romanesc.

Rezultatul partidei Universitatea Craiova - Otelul Galati, scor 3-0, din ultima etapa a Ligii I, care a dus la salvarea "stiintei", a dat nastere la noi discutii legate de corectitudinea meciurilor din campionatul intern, iar fostul impresar Ioan Becali a tras un semnal de alarma chiar inainte de meci.

Potrivit Gazetei Sporturilor, procurorii DNA au inregistrat convorbiri telefonice din perioada in care Dorinel Munteanu a antrenat formatia FC Arges.

Acuzat de-a lungul timpului atat de Penescu, cat si de Adrian Porumboiu, fostul international va fi audiat de DNA Pitesti intr-un dosar despre partidele aranjate din Liga I. "Sunt discutii mult mai clare si mai acuzatoare decat cele purtate de arbitri in dosarul coruperii de catre Penescu.", spune un martor.

Munteanu a fost acuzat de Cornel Penescu, in perioada in care antrena FC Arges, ca a trantit un meci cu Steaua, disputat in Ghencea, scor 0-2, in timp ce Porumboiu spune ca fostul international nu si-a aparat corect sansele in infrangerea suferita de FC Vaslui cu Steaua, scor 0-4, in ultimul sezon in care echipa din Ghencea a cucerit titlul.

Fostii patroni spun ca Dorinel a aranajat cateva meciuri din cauza problemelor financiare, "intermediarul" fiind chiar impresarul antrenorului, Aurel Marinescu, membru in partidul condus de Gigi Becali. Marinescu a negat orice fel de implicare.

Porumboiu agita apele

Patronul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a dat zilele trecute o declaratie care nu a facut decat sa agite din nou spiritele: "un patron din Liga 1 a primit 10 sms-uri de la un antrenor advers care il asigura ca nu va retrograda. Nu vorbesc pe presupuneri, ci pe ceea ce mi-a spus patronul respectiv".

Mai tarziu, fostul arbitru international a dezvaluit apropiatilor ca este vorba de Adrian Mititelu, a carui echipa s-a salvat in ultima etapa dupa o victorie cu Otelul pregatit de Dorinel Munteanu.

Munteanu neaga

Fostul international spune ca Adrian Porumboiu va trebui sa dovedeasca ce a spus despre partida Universitatea Craiova - Otelul Galati.

"Daca s-a referit la mine, va trebui sa dovedeasca faptul ca am trimis mesaje lui Mititelu. N-am avut nici un contact cu oameni de la Craiova, asa ca e vorba numai de speculatii. Cu doua zile inainte de meci am avut o discutie de citeva minute cu Piturca. Doar lucruri private, nimic despre fotbal ori despre partida care urma.", a spus Munteanu, pentru Gazeta Sporturilor.

Penescu si Facaleata au fost arestati preventiv in data de 11 mai, pentru infractiunile de dare de mita in forma continuata si, respectiv, complicitate la luare de mita. Cei doi fusesera retinuti pe baza de ordonanta pe data de 10 mai, de catre procurorii DNA Pitesti, in dosarul in care sunt cercetati arbitrii Ionica Serea si Marius Martis, arestati preventiv in ultima zi a lunii aprilie, pentru fapte de coruptie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#dorinel munteanu, #scandal coruptie fotbal, #otelul galati, #Adrian Porumboiu , #Otelul Galati