Umbrărescu uimește din nou. Imagini spectaculoase de pe cel mai dificil șantier din România. Angajații constructorului muncesc zi și noapte VIDEO

Autor: Dan Stan
Vineri, 14 Iunie 2024, ora 17:53
5848 citiri
Umbrărescu uimește din nou. Imagini spectaculoase de pe cel mai dificil șantier din România. Angajații constructorului muncesc zi și noapte VIDEO
Dorinel Umbrărescu, șantier de pe A3 / Colaj Ziare.com (Cristian Marius Man, ZiaruldeBacău)

Dorinel Umbrărescu trage tare, alături de oamenii săi, la unul dintre cele mai grele proiecte de infrastructură rutieră din țară, Autostrada Transilvania. Oamenii antreprenorului român lucrează zi și noapte pe tronsonul Zimbor - Poarta Sălajului, un tronson de 12 kilometri, un drum greu de realizat, din cauza reliefului.

Peisajele sunt foarte spectaculoase și până la încheierea lucrărilor, acestea pot fi observate prin intermediul videoclipurilor publicate în social media.

Despre loturile Nădășelu – Zimbor, respectiv Zimbor – Poarta Sălajului, inclusiv ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat dificultatea și anvergura lucărilor finanțate prin PNRR.

„Ceea ce s-a semnat azi, un contract de aproape un miliard de euro, este urmare a unei părți dintr-un fost contract pe acea secțiune de la Nădășel la Mihăiești, unde natura și-a spus cuvântul și atunci a trebuit să venim cu o adăugare la contractul inițial care este cel semnat azi. Ca și întreg al acestei autostrăzi a Transilvaniei, în acest moment mai avem un singur contract de atribuit.

În rest, toate sunt atribuite, pe unele se lucrează, pe altele se va intra în perioada următoare în faza de execuție. Acel contract va fi cel mai mare contract semnat vreodată la Ministerul Transporturilor, e vorba de acei 40 de kilometri care includ și tunelul Meseș, în jur de un miliard și jumătate de euro, și se află în perioada de evaluare la nivelul CNAIR. În următoarele săptămâni vom închide această evaluare și în acel moment vom avea un executant și pe acest tronson”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ce se întâmplă pe A3

Contractul pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului a fost semnat cu UMB în iunie 2020, un contract cu o valoare de 680 de milioane lei, majorat ulterior la 837 milioane lei. Termenul de realizare este de 36 de luni (12 luni proiectare și 24 de luni execuția).

Lotul include 5 viaducte și un pod peste autostradă, iar în prezent, este la 41,40% execuție. Lucrările la acest lot, precum și la lotul Nădășelu – Zimbor, sunt finanțate prin PNRR și trebuie finalizate până în decembrie 2026. Însă, așa cum a obișnuit UMB, el ar putea încheia mai rapid lucrările.

Umbrărescu, lăudat de CNAIR

Cei de la CNAIR au elogiat activitatea lui Dorinel Umbrărescu:

„Este îmbucurător faptul că un constructor român a găsit resursele necesare pentru a câștiga și finaliza la termen contracte deosebit de importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România.

Sperăm ca și în continuare acest antreprenor român să rămână la fel de serios, să finalizeze cu succes toate contractele pe care le are în derulare și de asemenea, să contracteze și alte lucrări mari de infrastructură rutieră.

CNAIR, Ministerul Transporturilor și Guvernul României sunt parteneri serioși și depun toate eforturile pentru a asigura un cadru legislativ și un climat economic favorabil pentru investițiile în infrastructură, indiferent de țara de origine a constructorilor”, a declarat oficialul CNAIR, pentru Ziare.com.

Se construiește un nou drum deosebit de important pentru România. Oficialii tocmai au făcut anunțul
Se construiește un nou drum deosebit de important pentru România. Oficialii tocmai au făcut anunțul
La 34 de ani de la Revoluție, România încă suferă, în privința lipsei infrastructurii rutiere. Totuși, Guvernul Marcel Ciolacu se bate cu pumnul în piept că în baza PNRR-ului, executivul...
Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
Coaliția PSD PNL scârțâie din ce în ce mai tare, deși mai sunt câteva luni până la alegerile prezidențiale. Fotoliul de la Cotroceni atrage ca un magnet, iar președinții celor două...
#Dorinel Umbrarescu, #investitii , #investitii
  1. Submarinele nucleare americane ies la suprafață în curtea din spate a Chinei
  2. Pericolul care pândește în Marea Neagră. Avertismentul autorităților FOTO
  3. Accident tragic, după ce un autocar s-a răsturnat. 17 pasageri au murit, iar alţi 34 au fost grav răniţi
  4. Cât de eficientă este strategia statelor europene de a boicota președinția Ungariei și cum se poate întoarce împotriva UE un succes al lui Trump
  5. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  6. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  7. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  8. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  9. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  10. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO