La ce să apelezi pentru a da un suflu nou dormitorului tău?

Advertorial
Marti, 06 Iunie 2023, ora 17:56
3533 citiri
La ce să apelezi pentru a da un suflu nou dormitorului tău?
FOTO: unsplash.com

Somnul, cel mai de preț lucru pentru tine și pentru toată lumea. De exemplu, gândește-te puțin, atunci când ai o zi foarte obositoare și ajungi acasă, ce faci? Te relaxezi puțin, deschizi televizorul, îți iei în picioare papucii călduroși și te bucuri liniștit de un serial bun. După asta te duci să îți faci un duș cald și bun, iar după asta, unde ajungi? În dormitor, unde dai de patul tău confortabil și de combinația de lumini și decorațiuni potrivite nevoilor tale. Cel puțin așa sună un scenariu perfect.

Ei bine, ar trebui să știi că fiecare element din dormitorul tău are propriul rol în crearea unui spațiu destinat exclusiv relaxării. Atunci când citești o carte bună sau urmărești un episod din serial, ai vrea ca pereții să fie într-o culoare aprinsă sau să aibă un model care să îți obosească ochii? Dacă acest exemplu nu te-a convins, mai avem. În zilele în care muncești de acasă din patul tău confortabil din dormitor, ai sta liniștit dacă n-ai avea spațiu în dormitor și ai avea senzația de înghesuială? Mai mult ca sigur că nu, tocmai de aceea este atât de important să folosești elementele din dormitor în favoarea ta.

Cum poți face asta? Cum pot ajuta niște simple culori sau elemente de mobilier să faci din dormitorul tău o oază desăvârșită de relaxare? Ei bine, asta aflăm în articolul de astăzi pe care îți recomandăm să îl citești dacă de fiecare dată când pășești în dormitor ai senzația că ceva nu este în regulă sau că nu te simți la fel de bine ca în restul camerelor. Așa că, dacă ai dat de acest articol și te regăsești în situația de mai sus, îți recomandăm să rămâi până la final pentru că s-ar putea să dai peste niște informații pe care să le consideri folositoare.

Iată ce poți să adaugi sau să schimbi la dormitorul tău pentru a-i da un suflu mai nou:

Paturi

Ce ar fi dormitoarele fără paturi? Aflăm în cele ce urmează. Un pat trebuie să fie confecțioant din materiale rezistente și de bună calitate pentru a rezista cu brio testului timpului.

Tocmai de asta, pe piață o să întâlnești diferite modele de paturi. Iată câteva modele de paturi pentru dormitor:

Paturile tapițate sunt o primă alegere pentru dormitorul tău, asta dacă vrei un dormitor luxos. Patul tapițat este o alegere destul de specială. Acesta este capitonat cu material fin și spătarul este decorat și el la fel. De reținut este faptul că dacă alegi un pat tapițat, ar trebui să ai un dormitor decorat cel puțin pe măsura patului.

Paturile extensibile sunt și ele o alegere foarte bună, mai ales pentru cei care vor un pat confortabil, dar nu au destul spațiu în dormitor. Dacă te regăsești în această situație, aceste tipuri de paturi sunt perfecte, ziua când nu dormi le poți strânge, iar înainte de culcare le desfaci și îți faci somnul de frumusețe.

Paturile cu spații de depozitare sunt alte modele de paturi care fură ochii privitorului. La fel ca paturile extensibile, aceste paturi sunt și ele alese pentru a avea un spațiu de depozitare extra. La prima vedere poate să pară un pat normal, dar dacă îl ridici, o să găsești un spațiu unde poți pune cu ușurință hainele de iarnă sau așternuturile.

Perdele sau draperii?

Atunci când amenajezi orice cameră din casă, preocuparea nu ar trebui să fie doar decorarea corespunzătoare a acesteia. Ce ar trebui să te mai intereseze ar fi și nivelul de lumină naturală din cameră. Iar acest lucru se rezolvă foarte ușor cu ajutorul unor perdele sau draperii. Dacă și tu ești confuz și nu cunoști diferența dintre ele, haide să îți explicăm pe scurt.

Dacă ești fan al luminii naturale, un matinal din fire și îți place să te trezești cu razele soarelui care te mângâie pe față, îți recomandăm perdelele. Spre deosebire de draperii, perdelele permit luminii naturale să pătrundă în dormitor, completând armonios tot decorul.

Draperiile, pe de altă parte sunt o alegere pentru cei care iubesc mai mult întunericul și nu le place lumina naturală. Dacă îți alegi draperii pentru dormitor, ar trebui să știi că ele blochează lumina naturală.

Lumina artificială

Un ultim aspect principal pe care ai putea să îl schimbi la dormitorul tău este tipul de lumină. Să presupunem că ai deja corpuri de iluminat pe bază de LED în dormitor, doar că ceva te deranja și nu știai exact ce. S-ar putea ca de vină să fie lumina.

La lumina de tip LED, ai de ales dintre trei tipuri: lumină rece, caldă și neutră. Cele mai potrivite lumini pentru dormitor sunt luminile calde sau neutre care sunt de culoare galbenă spre potrocaliu și care îți vor induce o stare de relaxare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dormitor, #amenajare dormitor, #design interior , #decoratiuni interioare