A murit actorul Doru Ana. Marele artist și profesor s-a stins la vârsta de 68 de ani

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 08:44
6588 citiri
A murit actorul Doru Ana. Marele artist și profesor s-a stins la vârsta de 68 de ani
Dorui Ana în peste 100 de filme și piese de teatru FOTO Facebook

Doru Ana s-a născut pe data de 28 februarie 1954, în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală, promoţia 1980, la clasa profesoarei Olga Tudorache.

"Cât de trist! Ştiam cât de bolnav a fost! Şi totuşi fostul meu coleg de an, prin dispariţia lui tragică îmi lasă un gol greu de suportat in suflet! Sunt copleşit de emoţie! Dumnezeu să te ierte, Dorule, şi să te ocrotească de-a dreapta Sa, pentru că meriţi prin tot ce ai creat şi pentru modestia şi verticalitatea ta! Drum lin în Lumină!", a scris regizorul Lucian Sabados, într-un comentariu.

Şi actriţa Medeea Marinescu a scris că regretă plecarea profesorului şi actorului Doru Ana.

"Astăzi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie a plecat într-o stea. Actorul Doru Ana. Dumnezeu să îl odihnească!", a scris Medeea Marinescu pe pagina sa de Facebook.

Doru Ana a mărturisit într-un interviu că pasiunea pentru lumea artistică i s-a dezvoltat încă de la o vârstă fragedă.

„Eu am învățat textele lui Caragiale, în copilărie, odată cu „Tatăl nostru”, povestea actorul.

A avut roluri în peste 100 de filme și piese de teatru. A debutat pe scenă, în timpul studenției, la Bulandra, chiar în ziua cutremurului din 1977, în 4 martie, în piesa Răceala de Marin Sorescu. În același an debuta și în televiziune, în filmul Egmont. Tot la Bulandra a jucat în Câinele grădinarului, realizat în 1987 de actorul Florian Pittiș, spectacol rock suspendat în timpul regimului comunist.

În afară de scena de la Bulandra, a jucat și la Comedie, Naţional, Ion Creangă sau în teatrele din ţară, în 80 de piese, în roluri de la Bufonul Tocilă din comedia „Cum vă place?” de W. Shakespeare, Zaharia Trahanache din O scrisoare pierdută, Jupân Dumitrache din O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale până la „Stalin” din drama cu acelaşi nume, Omul care a văzut moartea la Teatrul Radu Stanca din Sibiu. În ultimii ani a jucat și în piesa pe care a și regizat-o „...Escu”, de Tudor Mușatescu, la Teatrul Mic (2018).

Fotografie unicat cu celebrul Alain Delon, cu permisiunea acestuia: "Mi s-a părut că era chipeş” FOTO
Fotografie unicat cu celebrul Alain Delon, cu permisiunea acestuia: "Mi s-a părut că era chipeş” FOTO
Anouchka Delon a publicat, luni, pe Instagram, o fotografie a tatălui ei, Alain Delon, "cu permisiunea acestuia". Actorul, care a fost plasat recent sub tutelă consolidată, apare cu faţa...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Doru Ana, #mort, #actor, #profesor , #stiri cultura
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
4752 citiri.condoleante