Ce legături a avut Doru Viorel Ursu cu fotbalul și cu Gigi Becali: ”Eu sunt slugă credincioasă. Ce zice, aia fac!”

Duminica, 14 Aprilie 2024, ora 17:57
3880 citiri
Ce legături a avut Doru Viorel Ursu cu fotbalul și cu Gigi Becali: ”Eu sunt slugă credincioasă. Ce zice, aia fac!”
Doru Viorel Ursu FOTO Youtube

Cu profundă tristețe, familia lui Doru Viorel Ursu a anunțat trecerea la cele veșnice a fostului politician care a activat mult timp în domeniul justiției, ca avocat, judecător și procuror, având ulterior și legături cu fotbalul, în cadrul Federației conduse de Mircea Sandu.

Doru Viorel Ursu s-a născut la Drobeta Turnu Severin pe 1 martie 1953. Absolvent al Facultății de Drept din București în 1976, și-a desfășurat cariera ca procuror la Procuratura Sectorului 2 și a avut o contribuție remarcabilă în domeniul juridic, fiind judecător militar și ulterior conferențiar universitar la Facultatea de Drept din București.

Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă, fiind numit ministru de Interne in Guvernul Petre Roman în perioada 1990-1991. A jucat un rol esențial in reformarea sistemului de justiție din România post-comunistă, a contribuit la consolidarea statului de drept si la respectarea drepturilor omului.

Ulterior, Doru Viorel Ursu a fost preşedintele Comisiei de Disciplină a FRF în perioada celebrului caz „Valiza” din 2007, în care Gigi Becali a fost acuzat că le-a oferit bani, 1,7 milioane de euro, jucătorilor de la Universitatea Cluj pentru a o încurca pe rivala CFR Cluj, patronul FCSB fiind pedepsit pentru dare de mită cu 3 ani de închisoare cu executare.

„Eu l-am cunoscut o perioadă foarte puţin şi atunci în câteva ore mi-am dat seama de el şi mai ales acum minciunile pe care le spune el. Îţi dai seama despre senilitatea lui vorbind cu el.

Zice el că a condamnat el pe Becali, pe MM Stoica şi pe alţi patroni. Păi el a fost avocat în Dosarul Transferurilor.

În 2007, jucam noi cu Italia, cred, aşa îmi amintesc, şi el era acolo cu echipa naţională. La vremea aia aveam o reclamaţie la Comisia de Disciplină, unde el era preşedinte. Şi Giovanni era prieten bun cu el, adică era avocatul lui. Am luat un avion privat, l-am luat şi pe Lucescu, am fost să vedem meciul.

Ne întâlnim cu el, bă uite care e treaba, asta, asta, asta, eşti în comisie. El zice, Giovanni, eu nu pot să promit nimic acum, pentru că eu sunt slugă credincioasă şi sunt credinciosul lui Mircea Sandu. Ce zice Mircea Sandu, aia fac!” a povestit Gigi Becali la Realitatea Plus, în 2021.

Quarterly Report - Editia 4

Becali a anunțat că va avea două echipe la FCSB. "Bag 4-5 milioane de euro"
Becali a anunțat că va avea două echipe la FCSB. "Bag 4-5 milioane de euro"
FCSB se va reuni vineri, 14 iunie, și la acel moment lotul va fi întărit. ”Se vor mai face trei sau patru transferuri. Vor pleca cu echipa în cantonament. Dar nu spun cine sunt...
Bărbat găsit mort într-un bazin de înot din Timișoara. Poliția a deschis dosar penal
Bărbat găsit mort într-un bazin de înot din Timișoara. Poliția a deschis dosar penal
IPJ Timiș a anunțat că un bărbat de 31 de ani a fost găsit decedat marți, 28 mai, într-un bazin de înot din Timișoara. Un echipaj medical a intervenit pentru a-l resuscita, însă...
#Doru Viorel Ursu, #deces, #legatura, #FRF, #Gigi Becali , #stiri fotbal