Administratorul mosiei Elenei Udrea de la Nana, audiat la DNA in dosarul Gala Bute

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 11:43
2314 citiri
Administratorul mosiei Elenei Udrea de la Nana, audiat la DNA in dosarul Gala Bute
Foto: Alo Moda

Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, arestat preventiv in dosarul Gala Bute, a fost adus, vineri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a da noi declaratii in cauza.

Tudor Breazu este arestat preventiv pentru presupuse fapte de coruptie, in dosarul Gala Bute, in care Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului sportiv si de luare de mita.

Administratorul mosiei Elenei Udrea de la Nana, arestat in dosarul Gala Bute

Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost audiat marti la DNA, in dosarul "Gala Bute", in care este urmarit penal pentru trafic de influenta, fiind arestat la domiciliu.

La DNA a fost, marti, si senatorul PSD Ion Ariton, fost ministru al Economiei, acesta fiind anuntat ca este inculpat in dosarul Gala Bute si ca are interdictie sa paraseasca tara, au declarat surse judiciare. Senatul a aprobat, pe 12 februarie, solicitarea de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva parlamentarului.

In acest caz este este urmarita penal pentru luare de mita si fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii (CNI) Ana Maria Topoliceanu, care ar fi primit bani de la administratorul unei firme, potrivit unor documente ale DNA obtinute de Mediafax.

Conform sursei citate, Topoliceanu ar fi primit mita pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea persoanei care i-a dat banii, in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata ca Topoliceanu a facut aceste declaratii la un moment la care nu avea nicio calitate procesuala, nefiind desfasurate activitati procesuale care sa o priveasca.

Firmele depindeau de "bunavointa" decidentilor din minister

In referatul privind propunerea de arestare preventiva a lui Tudor Breazu se arata ca firmele care executau lucrari finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului condus de Elena Udrea depindeau de "bunavointa" persoanelor cu functii de conducere din institutie pentru a evita intrarea in incapacitate de plata din cauza intarzierii decontarilor.

In acest context, in perioada 2010 - 2011, Tudor Breazu le-ar fi ajutat pe Elena Udrea si pe Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii, sa primeasca 300.000 de lei de la Dragos Marius Botoroaga, administratorul SC Consmin SA, scopul mitei fiind de a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societate in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

De ce a fost arestat administratorul mosiei Elenei Udrea - e un pericol concret pentru societate

Dupa ce Compania Nationala de Investitii facea platile catre firma lui Botoroaga, acesta dispunea transferul a aproximativ 10 la suta din suma incasata catre Stefan Lungu, pe atunci consilierul personal al Elenei Udrea, prin societatea controlata de acesta - Last Time Studio SRL, in baza unor contracte de consultanta fictive, se mai arata in documentul citat.

In acest mod s-ar fi realizat cinci plati in valoare de 335.486 de lei, bani din care Lungu i-ar fi transferat lui Tudor Breazu, prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, in baza altor contracte de consultanta fictive, sumele de 209.762 de lei, prin patru transferuri bancare, si de 90.000 de lei, in numerar, spun procurorii.

O parte a acestor sume i-ar fi fost inmanata in numerar Anei Maria Topoliceanu, care le-ar fi predat Elenei Udrea, mai spun procurorii, precizand ca diferenta a fost folosita de Breazu pentru a plati cheltuieli ale celor doua.

Anchetatorii mai noteaza ca, din declaratia Anei Maria Topoliceanu, rezulta ca sumele primite de la SC Consmin SA ajungeau in patrimoniul Elenei Udrea.

In dosarul Gala Bute sunt arestati preventiv Tudor Breazu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita. Fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetati in arest la domiciliu.

Eveniment Quarterly Report

PSD a adus șef nou la filiala Vaslui din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
Curtea Constituţională a decis joi, 28 septembrie, să amâne pentru 2 noiembrie discutarea sesizării deputaţilor partidului Forţa Dreptei şi USR asupra modificărilor aduse unei ordonanţei...
#Tudor Breazu DNA, #Tudor Breazu audiat DNA, #Tudor Breazu Gala Bute, #Tudor Breazu Udrea , #DNA