Fost director al Combinatului de la Turceni: Ni s-a cerut sa sponsorizam "Gala Bute" cu 100.000 lei

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 19:19
6297 citiri
Fost director al Combinatului de la Turceni: Ni s-a cerut sa sponsorizam "Gala Bute" cu 100.000 lei
Foto: Ziare.com

Laurentiu Graure, fostul director economic al Complexului Energetic Turceni, trimis in judecata in dosarul Turceni-Rovinari alaturi de Victor Ponta, a declarat, luni, in fata judecatorilor ICCJ, ca reprezentanti ai Ministerului Economiei i-ar fi cerut ca societatea sa sponsorizeze evenimentul "Gala Bute".

Graure, audiat in calitate de martor in acest dosar, le-a povestit judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie cum a ajuns Complexul Energetic Turceni sa sponsorizeze evenimentul cu suma de 100.000 de lei.

"Am fost chemat la minister in primavara anului 2011, in calitate de director general al Complexului Energetic Turceni. Mi s-a spus ca in Romania urmeaza sa se desfasoare un eveniment important, cu referire la meciul de box sustinut de Lucian Bute, si ca unitatile din domeniul energetic vor sustine acest eveniment, urmand ca discutiile sa se desfasoare cu fiecare unitate in parte.

(...) Am spus cu ce suma putem sponsoriza. Am precizat ca bugetul pentru sponsorizari este de 200.000 de lei. Si intrucat mai facusem sponsorizari pentru scoli, gradinite si alte evenimente, in jur de 60-70.000 de lei pana la acel moment, am precizat reprezentantilor ministerului ca pot oferi pentru sponsorizare 50.000 de lei.

Aceasta suma a fost notata de reprezentantii ministerului, iar la final toate sumele au fost adunate si ni s-a comunicat ca suma propusa este prea mica. Nu ni s-a comunicat vreo suma ce trebuia stransa din aceste sponsorizari", a aratat Graure.

Acesta a adaugat ca au fost reluate discutiile pentru a se oferi o suma mai mare de catre fiecare societate.

"In cazul Turceni, mi s-a spus ca suma este mult prea mica, eu am reluat aceleasi argumente, cei de la minister mi-au cerut 150.000 sau mai mult, iar eu am spus ca nu pot da mai mult de 100.000 pentru ca mai facusem si alte sponsorizari", a precizat el, adaugand ca a fost incheiat contractul de sponsorizare pentru suma de 100.000 de lei si banii au fost dati chiar inainte de evenimentul sportiv.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie 2015 in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.

Eveniment Quarterly Report

Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
#Laurentiu Graure Gala Bute, #Laurentiu Graure dosar Bute, #sponsorizari Gala Bute , #DNA
Comentarii